Pompoensalade met hazelnoot-granaatappeldressing

Pompoensalade met hazelnoot-granaatappeldressing

glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij, vegetarisch
aantal | voorgerecht | herfst, najaar | | glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
Rauwe groenten zijn geweldig om salades mee te maken, ook die groente die je niet gauw rauw eet: courgette en pompoen geven juist een knapperige bite. De zoetzure notige dressing combineert funky met de kruiden en de aardse smaken van de groenten.
Kooktijd25 minutes
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • 200 ml granaatappelsap pak
  • 1/2 bloedsinaasappel rasp en sap
  • 100 ml hazelnoot- of walnootolie + wat extra
  • paar druppels limoensap
  • 1/3 kleine flespompoen geschild, zaadlijsten verwijderd
  • ½ kleine courgette in de lengte gehalveerd
  • paar takjes munt
  • 1 bos peterselie
  • 1 bos dille
  • 1 bosje kervel
  • 1 bosje basilicum
  • 1 bakje tuinkers

Instructies

  • Kook het granaatappelsap en sinaasappelsap in tot de helft. Mix de hazelnootolie, het ingekookte sap en sinaasappelrasp met de staafmixer tot een dressing, breng op smaak met limoensap, zout en peper.
  • Snijd met een mandoline (of evt. scherpe kaasschaaf) flinterdunne lange plakjes van 
de pompoen en courgette en schep ze om 
met wat hazelnootolie, zout en peper.
  • Pluk de kruiden en scheur de blaadjes 
kleiner. Knip de tuinkers af. Meng de pompoen- en courgetteplakjes met de kruiden en de tuinkers. Leg op ieder bord een bergje salade en sprenkel er de dressing overheen.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Productie en recepten: Merijn Tol. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Bart Stuart
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!