Pompoensalade met garnalen

Pompoensalade met garnalen

glutenvrij
aantal 4 | hoofdgerecht, salade, voorgerecht | herfst, kerst, najaar | | glutenvrij
Beetje experimenteren met ingrediënten levert de allerlekkerste combinaties op. Pompoen krijgt de hoofdrol in deze salade, erbij gegrilde garnalen, knapperige bleekselderij, rode ui en taggiasche olijven. Mogen we nog een bordje… Dit wist jij nog niet van pompoen..
Kooktijd25 minutes
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • ½ sap citroen
  • 100 ml olijfolie
  • ½ el bladpeterselie fijngesneden
  • el kervel fijngesneden, + extra takjes voor garnering
  • 40 g olijven zwarte, liefst taggiasche
  • 2 stengels bleekselderij in schuine plakjes
  • 1 schijf muskaat pompoen à 400 g (met schil)
  • 400 g garnalen grote gepelde rauwe, staartje eraan laten
  • 1 kleine rode ui in halve ringen

Instructies

  • Klop een dressing van het citroensap, 75 ml olijfolie, de peterselie, kervel, zout en peper. Verwijder de pitten uit de olijven en snijd ze in tweeën. Bestrooi de bleekselderij met een beetje zout. Spoel ze na ± 5 min. af met water en laat ze uitlekken.
  • Verwijder de pitten uit de pompoen en snijd de pompoen dwars op de schil in plakken van ½ cm. De schil kan er aan blijven zitten. Verhit de grillpan tot hij witheet is en gril hierin de plakken pompoen zonder olie ± 1/2 min. aan elke kant. Houd de pompoen warm onder folie.
  • Dep de garnalen goed droog met keukenpapier, bestrooi ze met zout en peper en bestrijk ze met de rest van de olie. Grill de garnalen ± 1 min. aan elke kant in de hete grillpan.
  • Breng de plakjes pompoen op smaak met de helft van de dressing en leg ze in waaiers op de borden. Leg hierop de gegrilde garnalen. Strooi de bleekselderij, olijven en rode ui erover en besprenkel het gerecht met de rest van de dressing. Garneer met kerveltakjes.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Eke Mariën. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan-Willem van Riel
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!