aantal 8 |
nagerecht, zoet |
|
frans |
De mentholachtige, eucalyptussmaak van kardemom werkt heel goed bij kruidige tijm. Samen geven ze deze zoete pompoentaart een vrolijkmakend, fris accent. Echt een heel goed dessert, dat ook nog eens in een uurtje op tafel staat.
Kookgerei
- ook nodig: springvorm van 24 cm Ø, ingevet en bekleed met bakpapier
Ingrediënten
- 90 g lichte basterdsuiker
- 60 g ongezouten boter, op kamertemperatuur + extra voor de bakvorm
- 1 tl gemalen kardemom
- 8 takjes tijm
- ½ biologische pompoen, in 3 cm dikke parten, pitten verwijderd
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg
- rasp van 1 biocitroen
- 170 g clotted cream zure room of crème fraîche
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Roer in een kommetje de basterdsuiker glad met de 60 g boter en de kardemom.
- Verdeel de zoete kardemomboter over de bodem van de bakvorm en verdeel de tijmtakjes erover.
- Verdeel de pompoen in een waaierpatroon over de bodem.
- Plak 4 plakjes bladerdeeg aan elkaar, snijd in een cirkel met een diameter van 26 cm en drapeer over de pompoen, stop de randjes goed in.
- Bak de tarte tatin gedurende ± 25 min. Laat een kwartiertje afkoelen in de springvorm. Leg een plat bord op de bakvorm en draai de taart fluks om: nu ligt de taart met de pompoenzijde naar boven.
- Roer de citroenrasp door de room en serveer erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 343kcal
eiwit: 2g
vet: 27g
koolhydraten: 21g
RECEPTEN, BEREIDING: MISTER KITCHEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Gek op kardemom? Maak dan ook deze meringue met kardemom en cranberrycurd