vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
italiaans |
Meer herfst dan vandaag gaan we het niet krijgen: ’s ochtends een mooi zonnetje, maar halverwege de dag grauw en grijs. Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten en maken vanavond comfortfood waar je u tegen zegt: warme pompoen-aubergine (toch al 2 herfstgroenten ten top) ovenschotel met gorgonzola. Wil je een complete maaltijd? Serveer de ovenschotel dan met zilvervlies- of notenrijst.
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 kg pompoen schoongemaakt
- 1 el oregano gedroogd
- ¾ tl kaneelpoeder
- ½ tl nootmuskaat
- 2 el olijfolie extra vierge
- 3 trostomaten in plakjes gesneden
- 100 g gorgonzola dolce
- 40 g walnoten grofgehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten met zout en laat 5 min. staan. Snijd de pompoen in dikke gelijke stukken, doe ze in een pan met ruim water en zout. Breng het aan de kook, draai het vuur laag en kook de pompoen in 10-12 min. gaar. Giet het af, stamp het met de stamper tot een grove puree. Voeg oregano, kaneelpoeder en nootmuskaat toe en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de pompoen over een grote ovenschaal. Dep de aubergine droog met keukenpapier. Verhit de olie en bak de aubergine aan beide kanten goudbruin. Leg de aubergine en tomaat op de pompoenpuree. Brokkel de gorgonzola erover. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak 20 min. Bestrooi met de walnoten.
- Lekker met gekookte zilvervlies- of notenrijst.
Voedingswaarde
‘Voor Jip snijd ik de ovenschotel op haar bord in grove stukken en schep het met de pasta door elkaar. Voor haar rasp ik er nog extra parmezaanse erover en ze eet er losse brokjes parmi naast.’
Recept: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten. Bewerking: Online redactie delicious.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!