pollo alla milanese

pollo alla milanese
RECEPT BEN WILLIAMSON, MASSIMO MELE FOTOGRAFIE CHRIS COURT, NIGEL LOUGH STYLING KIRSTEN JENKINS
lactosevrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | weekend | italiaans | lactosevrij
Je krijgt kip op z’n Milanees extra mals en nóg smaakvoller als je een pekelbad maakt en de kip daar een halve dag in laat staan. Het vraagt nauwelijks moeite, alleen wat meer geduld voor je kunt gaan koken. En het resultaat is veel beter!
Voorbereiding45 minutes
Kooktijd10 minutes
pekelen6 hours
Totale tijd6 hours 55 minutes

Kookgerei

  • bakrooster, bekleed met bakpapier

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 100 g bloem
  • 4 eieren
  • 3 el pittige knoflooksaus
  • 175 g fijn wit broodkruim
  • 100 g grissini, Italiaanse broodstengels, grof verkruimeld
  • ½ bosje bladpeterselie, fijngesneden
  • rasp van 1 biocitroen
  • olie, om in te bakken
  • Parmezaanse kaas, zeezoutvlokken en versgemalen peper, om erover te strooien
  • fijn geschaafde witte kool, voor erbij

pekel

  • 90 g zeezoutvlokken
  • 70 g bruine basterdsuiker
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • ½ bosje tijm
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 bolletje knoflook, gehalveerd
  • dunne reepjes, biocitroenschil

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de pekel in een pan, voeg 1 l water toe en breng aan de kook. Neem van het fornuis en laat volledig afkoelen. Dompel de kip onder in het pekelwater en laat 4-6 uur staan. Niet langer, want dan wordt de kip te zout.
  • Neem de kip uit de pekel en dep droog. Leg tot gebruik in de koelkast.
  • Zet 3 diepe borden klaar. Strooi in een diep bord de bloem. Klop in een ander diep bord de eieren los met de knoflooksaus. Meng in het laatste bord het broodkruim met de grissini, peterselie en citroenrasp. Wentel de kip door de bloem, dan door het eimengsel en tenslotte door het broodkruimmengsel; zorg dat de kipfilet rondom bedekt is.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een bodempje olie van 1 cm in een grote, diepe koekenpan op matig vuur.
  • Bak de gepaneerde kip in 5 min. per kant goudbruin en knapperig. Leg op het bakrooster en bak nog 8 min. in de oven. Bestrooi met Parmezaanse kaas, zeezoutvlokken en versgemalen peper. Serveer met fijn geschaafde witte kool.

Voedingswaarde

calorieën: 812kcal
eiwit: 51g
vet: 29g
koolhydraten: 82g
auteur: delicious.
* Het pekelen zorgt ervoor dat de kipfilet smaakvoller is en minder snel uitdroogt. Heb je minder tijd, laat dan het pekelen van de kip achterwege.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: pistache-kipgehaktballetjes met groene tabouleh