aantal 4 |
dessert, nagerecht |
moederdag |
hollands |
dessert, nagerecht |
moederdag |
hollands |
Geen poffertjespan? Maak dan miniflensjes of gebruik een heel goed ingevette muffinvorm en zet die op de kookplaat of op een bakplaat op het gasfornuis. Deze lentepoffertjes zijn klaar in 30 minuten, zo makkelijk en ultralekker kan het!
Als je zoals wij geen genoeg kunt krijgen van rabarber: 15 razendlekkere recepten met verse rabarber
Kookgerei
-
ook nodig: poffertjespan
Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 75 boter, op kamertemperatuur
- 2 stengels rabarber
- 125 g Hollandse aardbeien
- ½ / 1 tl anijspoeder
- 75 g griesmeelpudding met vanillesmaak (pak 500 g)
- 75 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 ei
- 250 ml melk
- poedersuiker
- 4 topjes munt
Instructies
-
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg uit het stokje. Prak het vanillemerg door 50 g boter.
-
Snijd de rabarber in schuine stukjes van 2-3 cm en verwarm afgedekt met
-
2 el water en 2 el suiker ± 10 min. op laag vuur tot de rabarber zacht en sappig is. Laat het leeggeschraapte vanillestokje eventueel meetrekken voor extra smaak. Halveer de aardbeien. Schep ze voorzichtig door de warme rabarber en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met anijspoeder en een snufje zout.
-
Klop met een garde een glad beslag van de griesmeel, de bloem, het bakpoeder, een snufje zout, het ei en de melk. Laat het beslag 10 min. rusten.
-
Verwarm een poffertjespan voor. Smelt in de kuiltjes steeds wat boter. Schep het beslag met een pollepel in de holtes. Bak de poffertjes in 3-4 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Verdeel de poffertjes over 4 borden. Schep de rabarber met de aardbei en saus en de vanilleboter erbij. Bestrooi met een beetje poedersuiker en garneer met een topje munt.
Voedingswaarde
calorieën: 468kcal
eiwit: 9g
vet: 33g
koolhydraten: 32g
p.p. ± 468 kcal / 9 g eiwit / 33 g vet / 32 g kh
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!