vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht, lunch, lunchgerecht |
doordeweeks, familietijd, voorjaar, weekend, zomer |
mediterraan, midden-oosters |
vegetarisch
hoofd, hoofdgerecht, lunch, lunchgerecht |
doordeweeks, familietijd, voorjaar, weekend, zomer |
mediterraan, midden-oosters |
vegetarisch
Klassieke pesto is en blijft favoriet, maar voor een beetje variatie zijn we ook altijd te porren. Voor deze flatbreads maak je een pesto met body, want je gebruikt kikkererwten en amandelen! Perfect als lunch wanneer je veel energie kunt gebruiken, maar ook heerlijk als makkelijk diner.
Kikkererwtenpesto over? Serveer het als dip bij de borrelplank!
Ingrediënten
- 1⁄4 tl sumak + extra om te bestrooien
- rasp en sap van 1 biolimoen
- 3 sjalotten in flinterdunne ringetjes
- ± 30 g munt blaadjes geplukt
- ± 30 g koriander* blaadjes geplukt
- 3 el extra vergine olijfolie
- basilicumblaadjes voor erbij
kikkererwtenpesto
- 50 g bladpeterselieblaadjes
- 50 g geroosterde amandelen gehakt
- 1 teen knoflook geperst
- rasp en sap van 1 biocitroen
- 125 ml extra vergine olijfolie
- 400 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt (1 blik)
platbrood
- 480 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 1 tl fijne kristalsuiker
- 320 g Griekse yoghurt
- extra vergine olijfolie om te bestrijken
Instructies
-
Mix voor de kikkererwtenpesto de peterselie, amandelen, knoflook, de citroenrasp en het -sap en de olijfolie in de keukenmachine tot een gladde pesto. Voeg driekwart van de kikkererwten toe en mix ze met de pulseerknop erdoor, zodat je een grove pesto krijgt. Doe over in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe.
-
Meng voor het platbrood het zelfrijzend bakmeel met de suiker en een snufje zeezoutvlokken in een kom. Roer met een vork de yoghurt erdoor. Breng het deeg over op een licht met meel bestoven
-
werkvlak en kneed het ± 5 min. flink door zodat het soepel wordt. Laat afgedekt 30 min. rusten.
-
Meng in een kom de sumak, de limoenrasp en het -sap, de sjalotten en kruiden met de olie en wat zout en peper.
-
Halveer het deeg en rol elke portie uit tot een grote ovaal van ± 40×17 cm en 2 mm dik of maak 4 kleinere als je grillpan klein is. Bestrijk de deeglappen aan beide kanten met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
-
Verhit je grillpan op hoog vuur of maak de bbq aan. Gril de platbroden aan de ene kant 1-2 min. tot ze kleuren. Keer ze en gril ze in 1-2 min. goudbruin en gaar. Beleg ze met de pesto en kruidensalade en strooi er nog wat sumak, kikkererwten en basilicum over.
Voedingswaarde
calorieën: 1074kcal
eiwit: 25g
vet: 56g
koolhydraten: 109g
RECEPTEN: DARREN ROBERTSON | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING : KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!