aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
mediterraans |
Een feestje? Picknick? Of gewoon zin in iets lekkers? Maak deze prachtige plaattaart met vijgen, rode ui en ricotta. Hij smaakt net zo rijk als hij eruit ziet.
Kooktijd40 minutesminutes
Ingrediënten
2elolijfolie
500grode uienin ringen
250 g ricotta
1tlhoning
1eltijmblaadjes
4vijgenin stukken
150g blauwaderkaas van geit en/of schaap, grof verkruimeld
1velbladerdeegter grootte van een bakplaat
75grucola
Instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC
Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de uiringen in 10-15 min. zachtjes gaar.
Doe de eieren in een kom en klop los. Voeg de ricotta, de honing en de tijm toe en klop tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Spreid een vel bladerdeeg uit over een bakplaat. Verdeel de uiringen met de vijgen en de blauwaderkaas over het bladerdeeg. Schenk het ricottamengsel erover.
Bak de plaattaart in de voorverwarmde oven in ongeveer 35 min. goudbruin en gaar. Garneer eventueel met de rucola en serveer warm of koud.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Video
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken. Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Dit recept verscheen eerder in delicious. magazine. Beeld: Zelfspot