pizzettes van pita met saucijzen & kruidenpesto

pizzettes van pita met saucijzen & kruidenpesto
RECEPTEN: HELENA MOURSELLAS, FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH, STYLING: DAVID MORGAN

aantal 6 | lunch, lunchgerecht, voorgerecht | doordeweeks, familietijd, feestelijk | internationaal |

Wil je kleur en vooral véél smaak op je bord? Buit het zomeraanbod van verse groenten helemaal uit. En maak het lekker kruidig met royaal peterselie en basilicum. Ofwel: maak deze pizzettes van pita!

Voorbereiding:35

Kooktijd:15

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 ml passata
  • 6 pitabroodjes
  • 500 g Italiaanse varkenssaucijzen, zonder vel, verbrokkeld
  • 375 g buffelmozzarella, 3 bollen, in stukjes
  • 90 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt

kruidenpesto

  • 2 bosjes basilicum, blaadjes geplukt, + extra om mee te bestrooien
  • 2 bosjes peterselie, blaadjes geplukt, + extra om mee te bestrooien
  • 60 g pompoenpitten, geroosterd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 125 ml extra vergine olijfolie
  • 40 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • rasp en sap van 1 biocitroen

Instructies

  1. Pureer alle ingrediënten voor de kruidenpesto in een hoge maatbeker glad. Voeg zout naar smaak toe.
  2. Verhit 1 el olie in een grote steelpan op matig vuur. Bak hierin de ui 4-5 min. onder af en toe omscheppen. Voeg de knoflook en gedroogde oregano toe en bak ze al roerend 2 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en roer ± 1 min. Voeg de passata en 3 el water toe. Draai het vuur wat lager en laat de saus ± 15 min. inkoken op matig tot laag vuur. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
  3. Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak het saucijzenvlees hierin in 8-10 min. rul terwijl je het opbreekt met een pollepel.
  5. Bestrijk elk pitabroodje tot aan het randje met 3 el tomatensaus. Beleg ze met het saucijzenvlees, de mozzarella en Parmezaanse kaas. Bak de belegde pita’s 12-14 min. tot ze goudbruin zijn en de kaas smelt.
  6. Schep vlak voor serveren wat kruidenpesto over de pitabroodjes en bestrooi ze met de basilicum en peterselie.

Voedingswaarde

  • calorieën: 926 kcal
  • eiwit: 39 g
  • vet: 71 g
  • koolhydraten: 31 g

RECEPTEN: HELENA MOURSELLAS, FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH, STYLING: DAVID MORGAN

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!