Wil je kleur en vooral véél smaak op je bord? Buit het zomeraanbod van verse groenten helemaal uit. En maak het lekker kruidig met royaal peterselie en basilicum. Ofwel: maak deze pizzettes van pita!
2bosjes basilicum,blaadjes geplukt, + extra om mee te bestrooien
2bosjes peterselie,blaadjes geplukt, + extra om mee te bestrooien
60gpompoenpitten,geroosterd
1teenknoflook,geperst
125mlextra vergine olijfolie
40gParmezaanse kaas,fijn geraspt
rasp en sap van 1biocitroen
Instructies
Pureer alle ingrediënten voor de kruidenpesto in een hoge maatbeker glad. Voeg zout naar smaak toe.
Verhit 1 el olie in een grote steelpan op matig vuur. Bak hierin de ui 4-5 min. onder af en toe omscheppen. Voeg de knoflook en gedroogde oregano toe en bak ze al roerend 2 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en roer ± 1 min. Voeg de passata en 3 el water toe. Draai het vuur wat lager en laat de saus ± 15 min. inkoken op matig tot laag vuur. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verhit 1 el olie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak het saucijzenvlees hierin in 8-10 min. rul terwijl je het opbreekt met een pollepel.
Bestrijk elk pitabroodje tot aan het randje met 3 el tomatensaus. Beleg ze met het saucijzenvlees, de mozzarella en Parmezaanse kaas. Bak de belegde pita’s 12-14 min. tot ze goudbruin zijn en de kaas smelt.
Schep vlak voor serveren wat kruidenpesto over de pitabroodjes en bestrooi ze met de basilicum en peterselie.
Voedingswaarde
calorieën: 926kcal
eiwit: 39g
vet: 71g
koolhydraten: 31g
auteur: delicious.
RECEPTEN: HELENA MOURSELLAS, FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH, STYLING: DAVID MORGAN