vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht, borrelhap, hapje, hapjes |
familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst, najaar, picknick, weekend, winter |
internationaal, italiaans, mediterraan |
vegetarisch
bijgerecht, borrelhap, hapje, hapjes |
familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst, najaar, picknick, weekend, winter |
internationaal, italiaans, mediterraan |
vegetarisch
Janneke: ‘Het liefst maak ik vers pizzadeeg met gist of zuurdesemstarter. Bij weinig tijd is een pak pizzamix uit het bakschap ideaal. De bloem bevat rijsmiddel waardoor geen rijstijd nodig is.’
Een goede biologische citroen, flinterdun gesneden, is het geheim van deze heerlijke mini-pizza’s. Perfect als weekendsnack, feestelijk borrelhapje of bescheiden krachtpatser op een bont buffet!
Ook lekker: pittige mini-pizza's met garnalen, makkelijke pizzaspiraaltjes of deze mini-pita pizza's met za'atar.
Ingrediënten
- 225 g pizzamix
- 1⁄2 biocitroen
- 125 g buffelmozzarella
- handvol rucola
- 1 tl maanzaad
- extra vierge olijfolie
- ook nodig: keukenmachine of mixer met deeghaken
Instructies
-
Kneed in de keukenmachine of met de mixer van de pizzamix met 1 el olijfolie en 125 ml handwarm water een soepel deeg.
-
Snijd de citroen in flinterdunne plakjes. Scheur de mozzarella in 8 stukjes. Verwarm de oven voor op 240°C.
-
Verdeel het deeg in 8 porties. Rol elke portie uit tot een minipizza van 1⁄2 cm dikte en met een opstaand randje. Beleg ze met de citroen en mozzarella. Bestrooi met zout naar smaak.
-
Bak de pizzaatjes in de oven in 8-10 min. goudbruin en gaar. Besprenkel ze met extra vierge olijfolie en bestrooi met rucola en maanzaad.
Voedingswaarde
calorieën: 259kcal
eiwit: 8g
vet: 15g
koolhydraten: 22g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!