Pizza met perzik en geitenkwark

Pizza met perzik en geitenkwark

aantal 4 | hoofdgerecht | feestelijk | |
Wat een topper: pizza met perzik en geitenkwark. Zelfgemaakt, dus superlekker. De combi van kwark en fruit maakt ‘m heel bijzonder. Geen rijpe perziken te vinden? Kies dan voor ander steenfruit: nectarines, abrikozen of pruimen. Stook je oven heet en bak komend weekend voor je vrienden deze zoete pizza! Ook trek in een hartige pizza? Bekijk hier het recept voor mini-pizza's met pittige garnalen. 
Voorbereiding15 minutes
Kooktijd15 minutes
rijzen1 hour
Totale tijd1 hour 30 minutes

Ingrediënten

  • ½ hoeveelheid pizzadeeg zie recept hieronder
  • 50 g boter gesmolten
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 200 g geitenkwark*
  • 2-3 rijpe perziken in plakjes
  • 1 el pistachenoten grof gehakt
  • 2 el ahornsiroop om te besprenkelen
  • evt. lavendelbloemetjes onbespoten, om te garneren

ook nodig

  • taartvorm van 23 cm Ø

pizzadeeg basisrecept voor 4 pizza’s van 25 cm Ø |vega

  • 500 g brood- of pizzabloem** + extra bloem
  • 2 tl gedroogde instantgist
  • 2 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 300 ml handwarm water
  • el olijfolie + extra voor invetten

Instructies

  • Verwarm voor de pizza met perzik en kwark de oven voor op 220°C. Vet de taartvorm in met gesmolten boter. Verdeel het deeg in 2 stukken. Rol 1 stuk uit tot een cirkel van 23 cm Ø. Bekleed hiermee de bodem en randen van de taartvorm. Bestrijk gul met gesmolten boter en bestrooi met de helft van de suiker. Rol het tweede stuk deeg uit en leg het op het deeg in de vorm. Dek af met plasticfolie en zet 20 min. weg om het deeg iets te laten rijzen.
  • Meng de geitenkwark met de rest van de suiker en strijk het uit over het deeg. Verdeel er de plakjes perzik over. Bak de pizza 15-20 min. tot hij knapperig en goudbruin is. Strooi er de pistachenoten over, besprenkel met de ahornsiroop en garneer evt. met lavendel.

pizzadeeg basisrecept (voor 4 pizza’s van 25 cm Ø) |vega

  • Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg de gist aan de ene kant van de kom toe en het zout en de suiker aan de andere kant. Maak in het midden een kuiltje en schenk het water en de olie erin. Roer vanuit het midden totdat alles goed gemengd is. Kneed door tot het deeg loskomt van de kom. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed 5 min. Besprenkel een kom met olijfolie, leg het deeg erin en draai het deeg om, zodat het met olie bedekt is. Dek af met een schone theedoek en zet 1 uur weg tot het deeg in volume is verdubbeld. Kneed het deeg in de kom kort door om de luchtbellen eruit te laten ontsnappen. Leg het dan op een met bloem bestoven werkvlak. Bereid het deeg verder volgens het recept van de pizza van je keuze.

Voedingswaarde

calorieën: 510kcal
eiwit: 13g
vet: 19g
koolhydraten: 72g
auteur: delicious.
* Geitenkwark is te koop bij natuurwinkels en kaaswinkels. Vervang evt. door gewone kwark of zachte geitenkaas. Ahornsiroop koop je bij supermarkten en biologische winkels. Ga voor lavendelbloemetjes naar natuurwinkels of bestel ze online.
** Brood- of pizzabloem is bloem met een hoog glutengehalte. Te koop bij Italiaanse delicatessenzaken, biologische winkels en online.
Recepten: Louise Pickford & Mary Cadogen. Fotografie: Ian Wallace. Styling: Louise Pickford
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!