pittige Thaise roerbak met vega kip & basilicum

pittige Thaise roerbak met vega kip & basilicum
vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | thais | vegetarisch
Met dit easy gerecht schud je de wokchef in jezelf wakker. Kwestie van de wok op hoog vuur zetten, een handvol verse ingrediënten plus wat uit je voorraadkast laten sissen en omscheppen maar. Zo heb je in no time deze pittige Thaise roerbak met vega kip & basilicum op tafel staan.
voorbereiding20 minutes
totale tijd20 minutes

ingrediënten

  • 3 el rijstkiemolie
  • 2 kleine rode Thaise pepertjes bird’s eye of rawit, in dunne ringetjes
  • 2 rode chilipepers in de lengte gehalveerd, in 1½ cm-stukjes
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 2 rode Aziatische sjalotten in dunne halve ringen
  • 600 g vega n kipstukjes
  • 225 g bamboescheuten in reepjes blik, goed afgespoeld en uitgelekt
  • 3 el vegan vissaus
  • 3 el sojasaus
  • 2 tl azijn
  • 2 tl ruwe rietsuiker
  • 150 g kousenband in 5 cm-stukjes
  • ½ bosje Thaise basilicum blaadjes geplukt
  • gestoomde rijst voor erbij

instructies

  • Schenk de olie in een wok en zet op hoog vuur. Voeg de pepers, knoflook en sjalotten toe. Plet de ingrediënten met de bolle kant van een lepel, zodat ze veel smaak afgeven. Roerbak 1 min. tot ze licht kleuren en de aroma’s vrijkomen.
  • Voeg de kipstukjes toe en roerbak 3 min. tot ze bruin kleuren. Voeg de bamboescheuten, vissaus, sojasaus, azijn en suiker toe en roerbak 2 min. Voeg de stukjes kousenband toe en roerbak 1-2 min. tot ze gaar zijn en alles goed met de saus is bedekt.
  • Houd een paar blaadjes basilicum apart en schep de rest erdoor. Strooi de rest van de basilicum erover en serveer met gestoomde rijst.
Voedingswaarde:
calorieën: 404kcal
|
eiwit: 37g
|
vet: 9g
|
koolhydraten: 35g
auteur: delicious.
Recept: Olivia Andrews, Fotografie: Mark Roper, Styling: Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: snelle roerbak met hoisin | delicious.magazine

pittige Thaise roerbak met vega kip & basilicum
Recept: Olivia Andrews, Fotografie: Mark Roper, Styling: Kirsten Jenkins