Met dit easy gerecht schud je de wokchef in jezelf wakker. Kwestie van de wok op hoog vuur zetten, een handvol verse ingrediënten plus wat uit je voorraadkast laten sissen en omscheppen maar. Zo heb je in no time deze pittige Thaise roerbak met vega kip & basilicum op tafel staan.
Voorbereiding20 minutesminutes
Totale tijd20 minutesminutes
Ingrediënten
3elrijstkiemolie
2kleine rode Thaise pepertjesbird’s eye of rawit, in dunne ringetjes
2rode chilipepersin de lengte gehalveerd, in 1½ cm-stukjes
3tenenknoflookfijngesneden
2rode Aziatische sjalottenin dunne halve ringen
600gvegan kipstukjes
225gbamboescheuten in reepjesblik, goed afgespoeld en uitgelekt
3elvegan vissaus
3elsojasaus
2tlazijn
2tlruwe rietsuiker
150gkousenbandin 5 cm-stukjes
½bosje Thaise basilicumblaadjes geplukt
gestoomde rijstvoor erbij
Instructies
Schenk de olie in een wok en zet op hoog vuur. Voeg de pepers, knoflook en sjalotten toe. Plet de ingrediënten met de bolle kant van een lepel, zodat ze veel smaak afgeven. Roerbak 1 min. tot ze licht kleuren en de aroma’s vrijkomen.
Voeg de kipstukjes toe en roerbak 3 min. tot ze bruin kleuren. Voeg de bamboescheuten, vissaus, sojasaus, azijn en suiker toe en roerbak 2 min. Voeg de stukjes kousenband toe en roerbak 1-2 min. tot ze gaar zijn en alles goed met de saus is bedekt.
Houd een paar blaadjes basilicum apart en schep de rest erdoor. Strooi de rest van de basilicum erover en serveer met gestoomde rijst.
Voedingswaarde
calorieën: 404kcal
eiwit: 37g
vet: 9g
koolhydraten: 35g
auteur: delicious.
Recept: Olivia Andrews, Fotografie: Mark Roper, Styling: Kirsten Jenkins