vegetarisch
aantal 8 |
bijgerecht, voorgerecht |
weekend |
chinees |
Ingrediënten
- 1 Chinese kool
- ½ winterwortel klein, in luciferreepjes
- stuk gemberwortel van ± 3 cm. fingesneden
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 2 rode pepers gedroogd, fijngesneden
- 1 el sesamzaad in een droge koekenpan geroosterd
dressing
- 4 el rijstazijn of sherry
- 1 el sesamolie + extra voor erover
- 1½ el suiker
Instructies
- Verwijder de 8 buitenste bladeren van de kool en houd ze apart. Snijd de rest van de kool in repen van ± 2 cm. breed. Bestrooi de repen kool met 2 tl zout en laat ze ± 2 uur met een gewicht erop in een zeef uitlekken. Dep de koolrepen droog en meng de winterwortel, gemberwortel, knoflook en gedroogde peper erdoor. Roer voor de dressing de rijstazijn, sesamolie en suiker door elkaar en schenk over het koolmengsel. Kneed het mengsel met de hand ± 1 min. goed door.
- Kook de achtergehouden koolbladeren in een grote pan in ruim kokend water ± 1 min. Laat de bladeren op een keukendoek uitlekken. Snijd de dikke nerven uit de koolbladeren en vul de bladeren met het koolmengsel. Rol de koolbladeren om de vulling. Druppel er voor het serveren nog wat sesamolie over en bestrooi met het sesamzaad.
Voedingswaarde
Recept en bereiding: Coen Beute. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!