lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
frans |
lactosevrij
Dit is dé pizza uit de Méditerranée. Pissaladière komt van pissalat dat ansjovispasta betekent. Voor een nog snellere versie maak je 'm met goede kwaliteit bladerdeeg. Bespaar alleen geen tijd op de uitjes: hoe langer ze stoven, des te zoeter het geheel wordt. Frans eten? 36 gerechten om zelf te maken óf te bestellen in Frankrijk
Ingrediënten
- 500 g bloem
- 1 zakje gedroogde gist (7 g)
- 1 kg uien
- 2 potjes ansjovisfilets* in olijfolie à 80 g, uitgelekt
- 1 blik zwarte olijven zonder pit 340 g, uitgelekt
- 4 takjes tijm
- 5 el olijfolie
Instructies
- Kneed in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken een soepel deeg van de bloem, gist, een flinke snuf zout, 2 el olijfolie en 275-300 ml handwarm water. Vorm een bal van het deeg en laat afgedekt op kamertemperatuur 45 min. rijzen.
- Snijd de uien in halve ringen. Verwarm in een koekenpan de laatste 3 el olijfolie. Smoor de uien met een snuf zout in 15-20 min. zacht zonder te laten kleuren.
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Rol het deeg uit tot 28 x 35 cm en leg op een dun met bloem bestrooide bakplaat. Verdeel de uien over het deeg. Leg de ansjovisfilet in een ruitpatroon op de uien. Leg in elke ruit een olijf. Bestrooi met de tijmblaadjes en peper naar smaak.
- Bak de plaattaart in de voorverwarmde oven in 25-30 min. bruin en gaar.
Voedingswaarde
calorieën: 862kcal
eiwit: 29g
vet: 30g
koolhydraten: 107g
* Soms is ansjovis erg sterk van smaak. Leg ze 5 min in wat melk en laat uitlekken, zo wordt de smaak milder.
STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!