pinsa met buffelmozzarella, pistachepesto en coppa

Pinsa met buffelmozzarella, coppa en pistachepesto_preview
aantal 2 | Borrelhapje, hapje, hapjes, lunch, lunchgerecht | doordeweeks, weekend | italiaans |
Pinsa combineert het beste van pizza én focaccia. De luchtige bodem beleg je net als pizza en bak je in de oven. Lunchgerecht of antipasti ( 2-4 personen).
kooktijd10 minutes
oven10 minutes
totale tijd20 minutes

ingrediënten

  • 2 el pistachepesto, zie recept links + extra voor erover
  • 1 pinsabodem, koelvers
  • 1 bol buffelmozzarella, ±125 g, in stukjes gescheurd
  • 50 g coppa di Parma
  • handvol rucola
  • 1 el gezouten gepelde pistachenoten, grof gehakt

instructies

  • Verwarm de oven voor 220ºC. Verdeel de pistachepesto over de pinsabodem. Beleg met de mozzarella. Bak de pinsa in de oven in ± 10 min. goudbruin en knapperig.
  • Neem uit de oven en verdeel de coppa losjes over de pinsa. Schep er evt. wat extra pistachepesto op. Bestrooi met de rucola, pistachenoten en peper naar smaak.
Voedingswaarde:
calorieën: 385kcal
|
eiwit: 17g
|
vet: 24g
|
koolhydraten: 24g
auteur: delicious.
Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Pesto van pistache

glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht | doordeweeks, weekend | italiaans | glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
Tip: Bewaar je pistachepesto onder een laagje olijfolie op een koele plek.
kooktijd15 minutes

Kookgerei

  • staafmixer met hakbakje

ingrediënten

  • 100 g ongezouten gepelde pistachenoten
  • ½ teen knoflook
  • 3 takjes basilicum
  • 150 ml extra vierge olijfolie + extra naar smaak
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas

instructies

  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten tot ze beginnen te kleuren. Schud ze op een schone theedoek. Wrijf de noten tussen de doek om zoveel mogelijk grijze velletjes te verwijderen.
  • Maal in het hakbakje van de staafmixer de pistachenoten met de knoflook en de basilicum fijn. Voeg de olijfolie en de kaas toe en pureer tot een smeuïge pesto. Voeg extra olijfolie toe voor een dunnere pesto. Breng de pesto opsmaak met zout en peper.
Voedingswaarde:
calorieën: 513kcal
|
eiwit: 8g
|
vet: 51g
|
koolhydraten: 4g
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 8x Italiaanse restaurants in Nederland waar je volgens ons gegeten moet hebben

Pinsa met buffelmozzarella, coppa en pistachepesto_preview
Studio Philippi