aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
lactosevrij
Geroosterde spruitjes lust iedereen. Lekker door pasta met kipgehakt en knisperend maanzaad.Liever vegetarisch? Neem vers vegetarisch gehakt.
Kooktijd25 minutesminutes
oven20 minutesminutes
Totale tijd45 minutesminutes
Ingrediënten
500gspruiten
4elolijfolie
400gspaghetti
300gkipgehakt
2tlgedroogde dille
gedroogde chilivlokken,naar smaak
1 flinke bosplatte peterselie
2tlmaanzaad
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de spruiten schoon en snijd ze in kwarten. Schep de spruiten om met 2 el olijfolie en bestrooi ze met zout naar smaak. Verdeel de spruiten over een bakplaat met bakpapier.
Rooster de spruiten in de oven in 20 min. knapperig gaar. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Voeg het kipgehakt toe en bak rul in 4 min. Schep de gedroogde dille door het gehakt en breng pittig op smaak met chilivlokken en zout.
Snijd de peterselie grof. Giet de spaghetti af; vang een kopje kookvocht op. Meng de spaghetti met de spruiten en de peterselie. Voeg eventueel een scheutje kookvocht of olijfolie toe.
Verdeel de spaghetti over 4 borden. Schep er het kipgehakt op en bestrooi met het maanzaad.
Voedingswaarde
calorieën: 595kcal
eiwit: 33g
vet: 14g
koolhydraten: 79g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.