Pijlinktvispakketjes met inktvinaigrette

Pijlinktvispakketjes met inktvinaigrette

aantal 4 | hapje, voorgerecht | weekend | spaans |
Eigenlijk waren we al niet echt meer aan het opletten (na de Oranje nederlaag), maar gister werd het dan eindelijk duidelijk: Spanje is Europees Kampioen voetbal. Tijd voor een Spaans recept, lijkt ons. En hoe kan dat beter dan met deze overheerlijke pijlinktvispakketjes met inktvinaigrette. Uit een keuken vol emotie…goh, net voetbal!
Kooktijd15 minutes
Totale tijd15 minutes

Ingrediënten

  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 grote pijlinktvis schoongemaakt, in heel dunne reepjes, of kleine pijlinktvisjes, in dunne reepjes in de lengte
  • 1 tl inktvisinkt bij visboer of groothandel
  • 100 ml zonnebloemolie

Instructies

  • Snij de plakjes spek in de lengte doormidden. Neem steeds een bundeltje inktvisreepjes, wikkel er een reepje spek omheen en zet vast met een cocktailprikker.
  • Bak de pakketjes in een antiaanbakkoekenpan op middelhoog vuur totdat het spek knapperig is. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Roer de inkt door de zonnebloemolie en besprenkel de inktvispakketjes met de inktvisolie. Serveer direct.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Van Charles Abellan van Comerc 24, Barcelonauit: Tapas, Fiona Dunlop, Kosmos – Z&K uitgevers, ISBN 90 215 3838 5
Productie: Merijn Tol. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Ingmar Niezen 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!