peulvruchtensalade met manchego

peulvruchtensalade met manchego
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | mediterraans |
Een frisse peulvruchtensalade met Spaanse manchego. Vullend, maar tegelijkertijd niet te zwaar. Kun je geen manchego vinden? Gebruik dan geitenkaas of oude brokkelkaas. 
Kooktijd20 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 300 g sperziebonen schoongemaakt
  • 350 g sojabonen koelvers
  • 235 g kikkererwten uit blik of pot, uitgelekt
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 1 teen knoflook geperst
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 1 el PX sherryazijn*
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • handvol verse kruiden fijngesneden, bijv. dille, koriander, bieslook
  • 200 g manchego* in puntjes
  • voor erbij: stokbrood desem, knapperig

Instructies

  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de sperziebonen in de hete olie in 5-6 min. beetgaar.
  • Meng intussen de sojabonen, kikkererwten en rode ui. Klop een dressing vande knoflook, het paprikapoeder, de sherry azijn en olijfolie. Meng de dressing met de sperziebonen door de salade. Schep de kruiden door de salade en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de manchego over de salade en serveer met het stokbrood.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* PX staat voor Pedro Ximénez, een druivenras waarvan de PX sherry gemaakt wordt. Deze zoete sherry smaakt heerlijk naar rozijnen. De azijn die van deze sherry is gemaakt, smaakt ook zoeter en is vol en rijk van smaak. Fantastisch in combinatie met de manchego (Spaanse schapenkaas).
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!