Heb jij ooit peper en parmezaan gebruikt in een taart? Nu is je kans – met deze onweerstaanbare hartige perentaart!
Een taart zorgt altijd voor een wow-moment wanneer hij op tafel verschijnt. Maar waarom dat moment bewaren tot het dessert? Met deze perentaart steel je de show al tijdens het hoofdgerecht. De combinatie van pittige peper, zoute parmezaan en zoete, sappige peren is verrassend én verslavend – een perfecte balans tussen hartig en zoet!
Dit is recept komt uit het nieuwste bakboek van niemand minder dan Helen Goh: Bak Geluk. Een boek dat niet alleen de maag vult, maar ook de ziel verwarmt. Vol troostrijke, elegante bakrecepten voor elk moment – met dit bakboek kan elke dag een feestje worden.
En dat is nog niet alles: Helen’s recepten en nog veel meer lekkers vind je in onze nieuwste editie van delicious.. Het novembernummer is deel 1 van onze kerstcollectie – boordevol tips, tricks en natuurlijk feestelijke gerechten voor op de kersttafel. Maar omdat het nog niet zó ver is, vind je er ook doordeweekse feel-good-recepten die je zonder stress op tafel zet.
Het nieuwe nummer ligt nu in de winkels, bij je lokale supermarkt, of bestel het hier heel eenvoudig online.
Perentaart met peper en parmezaan
aantal 8 | gebak, snack, taart, zoet | feestdagen, feestelijk, weekend | australisch, internationaal | vegetarisch
Tip: Maak de taart als het even kan 1 dag eerder. De textuur wordt aangenamer als de taart even staat. De smaken versmelten dan ook mooi – als onwaarschijnlijke vrienden die wat tijd nodig hebben om elkaar te leren kennen. De smaken versmelten de tweede dag nog mooier. Serveer dan als borrelhapje of lunchsnack.
Kookgerei
- springvorm van 20 cm Ø, ingevet en bodem en zijkanten met bakpapier bekleed
Ingrediënten
- 1 stevige rijpe peer, ongeschild in kwarten en klokhuis verwijderd
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- ½ tl bakpoeder
- 80 g parmezaan, fijn geraspt
- 60 g fijne semolina
- 3 eieren, gesplitst
- 90 g boter, gesmolten en afgekoeld + extra om mee in te vetten
- 180 ml volle melk
- 40 g honing
- 30 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
- een paar takjes tijm
Instructies
- Snijd elke kwart peer in de lengte in 5 plakjes, zodat je 20 dunne partjes hebt.
- Zeef het bakmeel, bakpoeder en ¼ tl fijn zeezout in een middelgrote kom. Roer de geraspte parmezaan, semolina en ½ tl versgemalen zwarte peper erdoor.
- Klop de eidooiers, boter en melk in een kleine kom door elkaar. Schep ze door de droge ingrediënten tot je een dik beslag hebt.
- Verwarm de oven voor op 195°C. Klop met een mixer of standmixer met garde de eiwitten tot zachte pieken. Schep eerst een derde van de geklopte eiwitten door het beslag om het luchtiger te maken. Voeg dan pas de rest toe en schep ze er rustig maar grondig door tot er geen eiwitstrepen meer te zien zijn. Meng niet te lang, want dan verdwijnt de lucht uit de eiwitten en kan de cake zwaar of te compact worden.
- Schep het beslag in de bakvorm en leg de partjes peer daarop (misschien gebruik je ze niet allemaal). Bak de taart ± 40 min. of tot een satéprikker die je in het midden steekt er weer schoon uitkomt. Laat de taart enkele minuten staan voordat je hem uit de vorm haalt en op een rooster verder laat afkoelen.
- Verwarm de honing vlak voor het serveren zachtjes in een steelpan op het fornuis of enkele seconden in de magnetron. Bestrijk de peren op de taart met de warme, vloeibare honing. Bestrooi met de hazelnoten en garneer met de tijm.
Voedingswaarde
- calorieën: 281 kcal
- eiwit: 9 g
- vet: 17 g
- koolhydraten: 22 g
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Kijk ook eens: tomaten-kokossoep met garnalen, coquilles & rouille