peer bourdaloue met crème crue van Joris Bijdendijk

peer bourdaloue met crème crue van Joris Bijdendijk
RECEPTEN: JORIS BIJDENDIJK | BEREIDING JORIS BIJDENDIJK, IVAN BEUSINK, YASCHA OOSTERBERG, HANNA VAN DEN BOS | FOTOGRAFIE: RENÉ MESMAN, JESSIE LE COMTE | STYLING: JESSIE LE COMTE, STEPHANIE PANDER.

Wij verzamelden 6 topdesserts van Joris Bijdendijk voor thuis. Een paar heel easy maar ook met meer uitdaging. Welk toetje je ook maakt: het resultaat is gegarandeerd op sterrenniveau. Je vindt nu alle recepten in de nieuwe delicious. met Joris als gasthoofdredacteur.

aantal 10 | nagerecht | | frans |
Deze stoofpeertjes op chic van Joris Bijdendijk zijn ingestopt in een romige deken van frangipane. Serveer ze direct uit de oven met een lik crème crue.
Frangipane: hier komt de vulling vandaan (plus een verrukkelijk recept)
Kooktijd20 minutes
stoven3 hours
Totale tijd3 hours 20 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: spuitzak met gladde grote spuitmond (evt.), 10 bakvormpjes van 6 cm Ø, ingevet

Ingrediënten

  • 170 g boter
  • 250 g poedersuiker
  • 135 g amandelmeel
  • 55 g bloem
  • 155 g eiwit of 5 eiwitten
  • 250 ml crème crue of evt. crème fraîche

gestoofde peren

  • 150 g suiker
  • 1 vanillestokje in de lengte doorgesneden en merg eruit geschraapt
  • 200 ml droge witte wijn
  • 5 stoofperen geschild

Instructies

  • Verwarm voor de gestoofde peren in een pan de 150 g suiker met 150 ml water al roerend tot de suiker is gesmolten.
  • Doe het vanillemerg en -stokje in de pan met het suikerwater en voeg de witte wijn toe.
  • Stoof de peren op laag vuur in ± 3 uur gaar in het vocht. Laat ze afkoelen in het vocht.
  • Verwarm intussen de boter op laag vuur tot hij lichtbruin kleurt. Zeef door een (thee)doek.
  • Meng poedersuiker, amandelmeel, bloem en een snuf zout. Roer hier de eiwitten door en klop tot slot de gesmolten boter erdoor. Verdeel het beslag over de vormpjes (gebruik hiervoor eventueel de spuitzak).
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de peren, laat ze goed uitlekken, verwijder het klokhuis en snijd ze in. Duw de peer met de bolle kant iets in het beslag. Bak de taartjes in ± 10 min, gaar. Serveer met koude crème crue.

Voedingswaarde

calorieën: 543kcal
eiwit: 7g
vet: 29g
koolhydraten: 59g
auteur: delicious.
RECEPTEN: JORIS BIJDENDIJK | BEREIDING JORIS BIJDENDIJK, IVAN BEUSINK, YASCHA OOSTERBERG, HANNA VAN DEN BOS | FOTOGRAFIE: RENÉ MESMAN, JESSIE LE COMTE | STYLING: JESSIE LE COMTE, STEPHANIE PANDER.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!