pavlova met kastanje-speculaasroom

pavlova met kastanje-speculaasroom
Recepten & Bereiding: Julie Teeken, Fotografie: Mevrouw Mel, Styling: Ingrid van Kuringen, Assistent Foodstyling: Tanja Haan

Met zo’n giga meringue sluit je elk diner op een feestelijke noot af. Bedek de pavlova met een rijkelijke laag van Julie’s kastanje-speculaasroom voor een warm, najaarsgevoel en decoreer met oranje vruchten.

Een ultiem geluksgevoel. Daar gaan we voor in ons nieuwe nummer. Kerst is iets feestelijks en gezelligs. Waarom zouden we in de stress schieten van al dat koken? Met het nieuwe nummer ben je goed voorbereid en maak je de lekkerste en mooiste gerechten. Bestel ‘m hier!

glutenvrij
aantal 4 | dessert, nagerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | internationaal | glutenvrij
Deze pavlova met kastanje-speculaasroom is om je vingers bij af te likken. De nootachtige smaak van de kastanje met de zoete smaak van speculaas maken dat het perfect bij de herfst past. Op en top najaar dankzij dit heerlijke dessert.
Voorbereiding25 minutes
Kooktijd2 hours 30 minutes
wachten3 hours
Totale tijd5 hours 55 minutes

Kookgerei

  • standmixer met garde
  • 2 ijsscheppen in twee maten

Ingrediënten

  • 1/2 citroen
  • 5 eiwitten
  • 180 g kristalsuiker
  • 190 g poedersuiker
  • 2 el maïzena
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 4 el kastanjepuree
  • 1/2 tl speculaaskruiden
  • 1 kaki in dunne plakjes
  • 10 Kaapse goudbessen
  • 2 mandarijnen geschild, in plakjes
  • pistachenootjes fijngehakt, om mee te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100°C. Haal de citroen door de kom en langs de gardes om er zeker van te zijn dat ze goed vetvrij zijn. Klop de eiwitten met een snuf zout stijf, voeg lepel voor lepel de kristalsuiker toe totdat er stevig schuim ontstaat. Zeef het poedersuiker en de maïzena boven de kom en spatel er voorzichtig door.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep bolletjes schuim met twee maten ijsscheppen in een cirkel, vul de binnenkant van de cirkel ook met schuimbolletjes. Droog de meringue ± 2 uur en 30 min. in de oven. Zet de oven uit en laat minimaal 3 uur afkoelen zonder de oven te openen.
  • Klop de slagroom stijf en spatel de yoghurt erdoor. Roer de kastanjepuree los met de speculaaskruiden.
  • Verdeel de slagroom over de pavlova, maak er swirls kastanjeroom bovenop en decoreer met de oranje vruchten. Bestrooi met fijngehakte pistache.

Voedingswaarde

calorieën: 704kcal
eiwit: 9g
vet: 23g
koolhydraten: 114g
auteur: delicious.
Tip: Kastanjepuree vind je bij delicatessenwinkels. Liever vervangen? Maak swirls van speculoos.
Recepten & Bereiding: Julie Teeken, Fotografie: Mevrouw Mel, Styling: Ingrid van Kuringen, Assistent Foodstyling: Tanja Haan
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: 10x tamme kastanjerecepten | delicious.magazine (deliciousmagazine.nl)