Pastasalade met pesto

Pastasalade met pesto

vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans | vegetarisch
Deze kleurrijke pasta combineert perfect met allerlei verse ingrediënten in een frisse salade. Een pastasalade is een lekkere, volwaardige hoofdmaaltijd, maar kan ook prima worden geserveerd als bijgerecht, bijvoorbeeld bij de barbecue. Blijft er wat over, geen probleem! Deze pasta blijft heerlijk stevig en wordt niet klef, dus is ook heerlijk als je hem de dag erna als lunch wilt eten.

Ingrediënten

  • 300 g Grand'Italia Salade Pasta Penne*
  • 1 pot Grand'Italia Pesto alla Genovese 185g
  • 500 g cherrytomaten
  • 300 g mini mozzarella
  • 150 g rucola
  • 30 g pijnboompitten

Instructies

  • Kook de pasta in 11 minuten al dente. Giet af en spoel koud onder de kraan. Laat goed uitlekken.
  • Halveer de cherrytomaten en mozzarella. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.
  • Meng de pasta met de pesto en schep de tomaten, mozzarella en rucola erdoor.
  • Verdeel over borden of een schaal en bestrooi met de pijnboompitten.
  • Tip: Serveer met 100g krokant gebakken parmaham

Voedingswaarde

auteur: delicious.
  • Maak je pastasalade wél met de juiste pasta. Grand’Italia Salade Pasta is nieuw en speciaal voor salades. Deze pasta is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, voor de perfecte pastasalade. Verkrijgbaar in twee varianten: een verfijnde, geribbelde Penne en een gekrulde Casarecce, waaraan dressings goed hechten. Zo smaakt iedere hap even lekker.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!