lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
lactosevrij
De combi kikkererwten, garnalenen ‘nduja is niet voor niets zo geliefd in Italië, proef het zelf maar!
Ingrediënten
- 350 g ditalini of tubetti pasta*
- 60 ml extra vergine olijfolie 4 el
- 300 g gepelde rauwe grote garnalen, fijngesneden
- 70 g ’nduja smeerbare salami, Italiaanse delicatessenwinkel
- 2 tl vloeibare honing
- 2 tl sherry-azijn
- 400 g kikkererwten blik, uitlekgewicht 250 g, afgespoeld en uitgelekt
- 1 kleine venkel, in flinterdunne reepjes
- veldsla of spinazieblaadjes en toefjes dille, voor erover
Instructies
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af en spoel koud af.
- Verhit intussen 1 el van de olie in de koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de garnalen onder af en toe omscheppen in 2-3 min. gaar. Schep ze in een kom.
- Verhit de resterende 3 el olie in de koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de ’nduja in ± 2 min. terwijl je het vlees opbreekt met een pollepel. Schep de ‘nduja in een grote kom en schep om met de honing en azijn en breng op smaak met zout en peper. Voeg de pasta en kikkererwten toe en schep ze om.
- Schep de pastasalade op een grote schaal en verdeel de venkelreepjes en garnalen erover. Garneer de salade met de veldsla en dille.
Voedingswaarde
calorieën: 662kcal
eiwit: 29g
vet: 24g
koolhydraten: 78g
* Kun je deze pastasoorten niet vinden? Gebruik dan een andere kleine pastasoort zoals maccheroni.
RECEPTEN: CHARLOTTE BINNS-MCDONALD | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Gek op pastasalades? Probeer ook deze: pastasalade met pesto, Siciliaanse olijven & lamsvlees