vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, weekend, zomer |
internationaal |
vegetarisch
Doe wat meer moeite voor een onbekendere pasta-vorm, kies je favoriete ingrediënten en serveer zo’n snelle pastasalade bij de BBQ. Deze pastasalade met courgette is eenvoudig, vol zomersmaken en je krijgt iedereen er gelukkig mee.
Kookgerei
- mandoline
Ingrediënten
- 400 g farfalle
- 2 kleine courgettes, in dunne plakjes geschaafd (met de mandoline)
- 4 courgettebloemen, steeltjes in dunne plakjes geschaafd (met de mandoline), bloemblaadjes losgemaakt
- 1 kleine komkommer, geschild, zonder zaadlijsten, in stukjes
- 3 el fijngesneden kervel + extra om mee te bestrooien
- 3 el fijngesneden muntblaadjes + extra om mee te bestrooien
- 100 g zachte geitenkaas, voor erbij
honingvinaigrette
- 1 teentje knoflook, geperst
- 3 el vloeibare honing
- 3 el wittewijnazijn
- 3 el extra vergine olijfolie + extra voor erover
Instructies
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af en spoel koud af.
- Klop intussen alle ingrediënten voor de honingvinaigrette door elkaar in een kom en breng op smaak met zout en peper.
- Meng in een grote kom de vinaigrette met de pasta, courgettes, courgettesteeltjes, komkommer en kruiden. Schep op een schaal en verdeel de courgettebloemen en de geitenkaas erover. Strooi vlak voor serveren nog meer kruiden erover en besprenkel met nog wat olie.
Voedingswaarde
calorieën: 582kcal
eiwit: 19g
vet: 15g
koolhydraten: 89g
RECEPTEN:
CHARLOTTE BINNS-MCDONALD,
FOTOGRAFIE:
BEN DEARNLEY,
STYLING:
KIRSTEN JENKINS
CHARLOTTE BINNS-MCDONALD,
FOTOGRAFIE:
BEN DEARNLEY,
STYLING:
KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: kip-pastasalade met tuinbonen en citroendressing