Naast deze pastasalade met broccoli toe aan meer zomerse recepten? Haal het laatste nummer van delicious. in huis! Lees meer.
Pastasalade met gegrilde broccoli
vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, lente, weekend, zomer |
italiaans |
vegetarisch
Doe wat meer moeite voor een onbekendere pasta-vorm, kies je favoriete ingrediënten en serveer zo’n snelle pastasalade bij de BBQ. Deze pastasalade met gegrilde broccoli is eenvoudig, vol zomersmaken en je krijgt iedereen er gelukkig mee.
Kookgerei
- keukenmachine
Ingrediënten
- 400 g orecchiette
- 1 kg broccoli, in roosjes, de steel in 1 cm-plakjes
- 250 ml extra vergine olijfolie + extra voor erover
- 2 takjes munt, blaadjes fijngesneden + extra blaadjes om mee te bestrooien
- rasp en sap van 1 biocitroen
- 1 bol buffelmozzarella, in stukjes gescheurd
- 85 g rucola
Instructies
- Kook de oortjespasta beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af en spoel koud af en doe over in een kom.
- Maak intussen de barbecue aan of verhit een grillpan op matig tot hoog vuur. Kwast de broccoli in met 50 ml van de olie en gril hem ± 5 min. tot hij net gaar is en grillstreepjes krijgt; keer de broccoli halverwege. Houd een kwart van de broccoliroosjes apart in een kom.
- Snijd de rest van de broccoli in stukjes en maak ze samen met de munt, de citroenrasp en het sap en de resterende 200 ml olie fijn in de keukenmachine tot een soort pesto. Meng door de pasta en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de pastasalade op een grote schaal en verdeel de mozzarella, overgebleven broccoliroosjes en rucola erover. Besprenkel vlak voor serveren met extra olijfolie.
Voedingswaarde
calorieën: 1070kcal
eiwit: 24g
vet: 73g
koolhydraten: 73g
RECEPTEN: CHARLOTTE BINNS-MCDONALD, FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY, STYLING: KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: pastasalade met courgette, komkommer & verse geitenkaas