pasta met pompoen, pecorino en citroentijmkruim

pasta met pompoen, pecorino en citroentijmkruim
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | italiaans | vegetarisch
Echt comfortfood deze pasta met milde pompoensaus en lekker veel pecorino.
Heb jij ook zo'n zin in pompoen met druilerig weer? Hier zijn onze 10 lekkerste recepten.
Voorbereiding30 minutes
Kooktijd2 hours 30 minutes
Totale tijd3 hours

Ingrediënten

  • 1 butternutpompoen van ± 1,7 kg
  • 550 g desembrood met zaden en pitten, zonder korst en in stukjes gescheurd
  • 1 bosje citroentijm, blaadjes geplukt + extra om te bestrooien
  • 8 el extra vergine olijfolie + extra
  • 500 g rigatoni
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 2 uien, fijngesneden
  • 60 g pecorino, geraspt + extra om te bestrooien
  • rasp van ½ (bio)citroen
  • bosje rucola

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Leg de pompoen op een bakplaat en rooster in ± 2 uur gaar. Halveer de pompoen, verwijder de pitten. Lepel het vruchtvlees eruit en pureer glad.
  • Verkruimel voor het citroentijmkruim het brood met de helft van de citroentijm en 4 el olie in de keukenmachine. Spreid uit op een bakplaat en bak in ± 15 min. knapperig; schep halverwege om.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en vang daarbij 125 ml van het kookvocht op.
  • Verhit intussen in een koekenpan de rest van de olie op halfhoog vuur. Schep hierin de knoflook en ui ± 5 min. om. Voeg de pompoen- puree, 500 ml water en de rest van de citroentijm toe en verwarm al omscheppend ± 3 min. Breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur hoger, voeg de pasta, het opgevangen kookvocht, de pecorino en citroenrasp toe en schep om.
  • Verdeel de pasta en rucola over diepe borden. Bestrooi met citroentijmkruim, citroen- tijmblaadjes en pecorino. Besprenkel met olijfolie en serveer.

Voedingswaarde

calorieën: 895kcal
eiwit: 28g
vet: 29g
koolhydraten: 124g
auteur: delicious.
Voorbereiden: Laat de pompoen 3 uur roosteren op de dag dat je aan het voorbereiden bent. De pompoenpuree kan afgedekt tot 4 dagen in de koelkast worden bewaard. Het citroenkruim kan tot 1 week in een afgesloten trommel worden bewaard.
Recepten en bereiding: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk deze variant op pasta met pompoen: ravioli en amaretti!