vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
italiaans |
vegetarisch
Echt comfortfood deze pasta met milde pompoensaus en lekker veel pecorino. Heb jij ook zo'n zin in pompoen met druilerig weer? Hier zijn onze 10 lekkerste recepten.
Ingrediënten
- 1 butternutpompoen van ± 1,7 kg
- 550 g desembrood met zaden en pitten, zonder korst en in stukjes gescheurd
- 1 bosje citroentijm, blaadjes geplukt + extra om te bestrooien
- 8 el extra vergine olijfolie + extra
- 500 g rigatoni
- 3 tenen knoflook, geperst
- 2 uien, fijngesneden
- 60 g pecorino, geraspt + extra om te bestrooien
- rasp van ½ (bio)citroen
- bosje rucola
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Leg de pompoen op een bakplaat en rooster in ± 2 uur gaar. Halveer de pompoen, verwijder de pitten. Lepel het vruchtvlees eruit en pureer glad.
- Verkruimel voor het citroentijmkruim het brood met de helft van de citroentijm en 4 el olie in de keukenmachine. Spreid uit op een bakplaat en bak in ± 15 min. knapperig; schep halverwege om.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en vang daarbij 125 ml van het kookvocht op.
- Verhit intussen in een koekenpan de rest van de olie op halfhoog vuur. Schep hierin de knoflook en ui ± 5 min. om. Voeg de pompoen- puree, 500 ml water en de rest van de citroentijm toe en verwarm al omscheppend ± 3 min. Breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur hoger, voeg de pasta, het opgevangen kookvocht, de pecorino en citroenrasp toe en schep om.
- Verdeel de pasta en rucola over diepe borden. Bestrooi met citroentijmkruim, citroen- tijmblaadjes en pecorino. Besprenkel met olijfolie en serveer.
Voedingswaarde
calorieën: 895kcal
eiwit: 28g
vet: 29g
koolhydraten: 124g
Voorbereiden: Laat de pompoen 3 uur roosteren op de dag dat je aan het voorbereiden bent. De pompoenpuree kan afgedekt tot 4 dagen in de koelkast worden bewaard. Het citroenkruim kan tot 1 week in een afgesloten trommel worden bewaard.
Recepten en bereiding: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk deze variant op pasta met pompoen: ravioli en amaretti!