aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans | lactosevrij
Voor het Italië-nummer maakte Janneke Philippi weer 10 simpele en snelle recepten, waaronder deze pasta met kikkererwten, ansjovis en rozemarijn. 'Dit is een heerlijke pasta die zowel zilt, pittig als krokant is. Met kikkererwten uit blik staat de pasta in 20 minuten op tafel. Heb je wat meer tijd, kook dan gedroogde kikkererwten voor een extra stevige beet. Serveer er voor voldoende groenten een tomatensalade bij, mijn favoriete
salade is dunne plakjes coeur du boeuf- tomaat met royaal olijfolie, zeezout en
gescheurde basilicum.'
Totale tijd:20 minuten
VEGA(N) Ook in Italië wordt steeds meer plantaardig gegeten. Laat voor een vegan pasta de ansjovis weg en bak 2 extra teentjes knoflook mee. Laat de knoflook goudbruin kleuren voor een extra hartige smaak.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | pasta met kikkererwten, ansjovis en rozemarijn