passievrucht-citroenrepen

Psst… Dit recept komt uit ons huidige nummer bomvol snelle recepten. Lees hier meer over het magazine en bestel ‘m direct.

aantal 20 | dessert, gebak | weekend | internationaal |
Bij ons zijn homemade repen vol granola, chocolade, muesli, fruit en noten (nog) niet zo populair als in Angelsaksische landen. Daar domineren ze de bakkerijen. delicious. keek de kunst af en presenteert deze super-simpele maar té lekkere passievrucht-citroenreep om jou ook direct fan te maken.
voorbereiding30 minutes
opstijven4 hours
totale tijd4 hours 30 minutes

Kookgerei

  • bakvorm van 20×30 cm, ingevet
  • keukenmachine

ingrediënten

  • 250 g kokoskoekjes
  • 115 g boter, gesmolten + extra om mee in te vetten

lemoncurd

  • rasp van 1 biocitroen + 200 ml sap (van 3-4 grote citroenen)
  • 300 g fijne kristalsuiker
  • 8 eieren L, op kamertemperatuur
  • 3 blaadjes gelatine in koud water geweekt
  • 80 g koude boter in blokjes

passievruchtgelei

  • 170 g passievruchtpulp (of uit de diepvries, ontdooid)
  • 2 blaadjes gelatine in koud water geweekt

instructies

  • Bekleed de bodem en de 2 lange randen van de bakvorm met bakpapier; laat het bakpapier 2 cm boven de randen uitsteken, zo kun je de koek na het bakken makkelijk uit de vorm krijgen.
  • Verkruimel de kokoskoekjes in de keukenmachine met de pulseerknop. Mix de 115 g gesmolten boter er met de pulseerknop door tot alles goed is gemengd. Doe het mengsel over in de bakvorm, druk aan en spreid egaal uit met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Klop voor de lemoncurd in een middel grote steelpan de citroenrasp en het -sap, de kristalsuiker en eieren tot een glad mengsel. Laat dit onder voort- durend kloppen met een garde op matig vuur binden. Neem van het vuur, voeg de 3 uitgeknepen gelatineblaadjes toe en klop erdoor. Klop de boter er blokje voor blokje door. Schenk de lemoncurd door een fijne zeef over de koude koek- kruimelbodem en spreid gelijkmatig uit. Laat ± 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Verwarm voor de passievruchtgelei de passievruchtpulp in een kleine steelpan op matig vuur. Roer de 2 uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor en laat het oplossen. Schenk het geleimengsel gelijkmatig uit over de lemoncurd en spreid het met een lepel uit tot de hoeken. Laat minstens 2 uur maar liefst een hele nacht opstijven in de koelkast. Snijd dan in repen.
Voedingswaarde:
calorieën: 234kcal
|
eiwit: 5g
|
vet: 12g
|
koolhydraten: 26g
auteur: delicious.
Recepten, foodstyling: Carina La Delfa, fotografie: Ben Dearnley, Styling: Emma Knowles
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 8x zoete repen om uit te delen aan een grote groep

Recepten, foodstyling: Carina La Delfa, fotografie: Ben Dearnley, Styling: Emma Knowles