vegetarisch
aantal |
hapje, hapjes |
feestelijk, vakantie, weekend |
italiaans |
vegetarisch
Panzanella is een traditionele Toscaanse salade met stukjes oud brood en tomaten die in vinaigrette gemarineerd zijn. In deze moderne versie wordt platbrood gebruikt als bordje.
kooktijd40 minutes minutes
rusten20 minutes minutes
totale tijd1 hour hour
ingrediënten
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 sjalot, fijngesneden
- 3 el rodewijnazijn
- 3 el olijfolie extra vergine
- 5 oertomaten in verschillende kleuren, in plakken
- 10 kleine oertomaatjes, gehalveerd
- 6 radijsjes in verschillende vormen en kleuren, in plakjes
- 6 radicchioblaadjes, in stukjes gescheurd
- 75 g tuinbonen geblancheerd, dubbelgedopt
- basilicum cress, voor garneren
yoghurtplatbrood
- 400 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 40 g fijngeraspte parmezaan
- 4 el extra vergine olijfolie
- 1 tl rodewijnazijn
- 250 g dikke Griekse yoghurt
- 1 tl zoutvlokken
instructies
- Meng alle ingrediënten voor het platbrood in een kom. Laat afgedekt met een schone theedoek ± 20 min. rusten.
- Verhit een grillpan op halfhoog vuur. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol elk stuk uit tot een lap van 4 mm dik. Gril ze met enkele tegelijk 3-5 min. en keer ze halverwege tot ze gaar zijn, mooi kleuren en lichte grillstreepjes hebben.
- Klop in een kleine kom de knoflook, sjalot, azijn, olie en wat zout en peper door elkaar.
- Leg de broden op een plank en verdeel er de tomaten, radijsjes, radicchio, tuinbonen en basilicum over. Sprenkel er vlak voor serveren de vinaigrette over.
auteur: delicious.
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: BRETT STEVEN | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Probeer ook eens deze Toscaanse broodsalade met ansjovis!