vegetarisch
aantal |
hapje, hapjes |
feestelijk, vakantie, weekend |
italiaans |
vegetarisch
Panzanella is een traditionele Toscaanse salade met stukjes oud brood en tomaten die in vinaigrette gemarineerd zijn. In deze moderne versie wordt platbrood gebruikt als bordje.
Ingrediënten
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 sjalot, fijngesneden
- 3 el rodewijnazijn
- 3 el olijfolie extra vergine
- 5 oertomaten in verschillende kleuren, in plakken
- 10 kleine oertomaatjes, gehalveerd
- 6 radijsjes in verschillende vormen en kleuren, in plakjes
- 6 radicchioblaadjes, in stukjes gescheurd
- 75 g tuinbonen geblancheerd, dubbelgedopt
- basilicum cress, voor garneren
yoghurtplatbrood
- 400 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 40 g fijngeraspte parmezaan
- 4 el extra vergine olijfolie
- 1 tl rodewijnazijn
- 250 g dikke Griekse yoghurt
- 1 tl zoutvlokken
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor het platbrood in een kom. Laat afgedekt met een schone theedoek ± 20 min. rusten.
- Verhit een grillpan op halfhoog vuur. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol elk stuk uit tot een lap van 4 mm dik. Gril ze met enkele tegelijk 3-5 min. en keer ze halverwege tot ze gaar zijn, mooi kleuren en lichte grillstreepjes hebben.
- Klop in een kleine kom de knoflook, sjalot, azijn, olie en wat zout en peper door elkaar.
- Leg de broden op een plank en verdeel er de tomaten, radijsjes, radicchio, tuinbonen en basilicum over. Sprenkel er vlak voor serveren de vinaigrette over.
Voedingswaarde
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: BRETT STEVEN | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Probeer ook eens deze Toscaanse broodsalade met ansjovis!