paloma cocktail

paloma cocktail
RECEPTEN, FOODSTYLING DANIELLA GUEVARA MUÑOZ, COLIN FASSNIDGE,
Voorkeur: glutenvrij, vegan

aantal 4 | drankje | | mexicaans | glutenvrij, vegan

Tikje zoet, bitter, zuur, pittig, kortom dé cocktail voor de perfecte start van je Mexicaanse feestavond.

Kooktijd:10

Totale tijd:10

Ingrediënten

  • ½ rode grapefruit, in dunne partjes
  • 1 tot 2 el tajín
  • ijsblokjes
  • 180 ml tequila
  • 4 el grapefruit-limonadesiroop
  • 800 ml grapefruit-frisdrank

Instructies

  1. Wrijf met een van de grapefruitpartjes langs de randen van 4 glazen. Strooi wat tajín op een bordje en dip de randen van de glazen erin. Vul elk glas tot tweederde met ijsblokjes.
  2. Schenk de tequila en limonadesiroop erin en vul aan met de grapefruitfrisdrank. Roer goed door. Garneer met de rest van de grapefruitpartjes en een extra snufje tajín.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per persoon: ongeveer 168 kilocalorieën, 0 gram eiwit, 0 gram vet, 15 gram koolhydraten.

*Tajín is een pittig-zuur Mexicaans specerijenmengsel. Te koop in de ruim gesorteerde of Aziatische supermarkt. 

RECEPTEN, FOODSTYLING DANIELLA GUEVARA MUÑOZ, COLIN FASSNIDGE, ANTHONY PUHARICH, MATT PRESTON, ELLIE & SAM STUDD FOTOGRAFIE ALAN JONES, BEN DEARNLEY, CHRIS COURT STYLING DAVID MORGAN, EMMA KNOWLES, VIVIEN WALSH.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Cocktailavond op het programma? Maak ook: frozen margarita