lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Saté van kip is altijd goed, maar wist je dat garnaal op een stokje ook heel lekker is? Vooral met een sticky honingsaus en knapperige edamamebonen!Nog niet uitgespiest? Probeer een van deze heerlijke satérecepten.
Ingrediënten
- 250 g noedels
- 200 g edamamebonen (diepvries)
- 2 el sesamzaad
- 400 g garnalenspiesen*
- 2 paksoi, in repen
- 1½ el honing
- 1 blikje tomatenpuree (à 70 g)
- 2-3 el sojasaus
- 1 bosui, in dunne ringen
- 2 el rijstolie
- 1 teen knoflook
Instructies
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op het pak. Spoel de edamamebonen in een zeef onder stromend warm water zodat ze ontdooien. Laat ze goed uitlekken.
- Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
- Verhit de olie in de pan. Bak de garnalenspiesen in 3-4 min. bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd ze in aluminiumfolie warm.
- Bak de paksoi in de pan in 4 min. knapperig gaar. Schep de edamamebonen erdoor en bak nog 1 min. Schep de groenten in een schaal en houd ook afgedekt warm. Schenk de honing in de pan. Voeg de tomatenpuree met 125 ml lauw water toe.
- Pers de knoflook boven de pan en roer tot een gladde saus. Verwarm de saus 2-3 min. Voeg de sojasaus** en peper naar smaak toe.
- Verdeel de noedels met de groenten over 4 borden. Leg de garnalensaté erop en schep de honingsaus erover. Bestrooi met de bosui en het sesamzaad.
Voedingswaarde
calorieën: 500kcal
eiwit: 28g
vet: 17g
koolhydraten: 55g
* Bij sommige supermarkten kun je rauwe garnalenspiesen kant-en-klaar kopen. Die zijn nog rauw en perfect om snel in de pan of grillpan te bakken. Je kunt ze voor een extra lekkere smaak natuurlijk ook grillen op de bbq. Of koop 400 g grote, rauwe garnalen en rijg ze zelf aan satéprikkers. Bestrijk ze met wat (sesam)olie voordat je ze bakt.
** Honing en sojasaus kunnen per merk enorm in smaak verschillen. Proef en voeg naar eigen smaak extra honing en/of sojasaus toe.
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!