Paella met garnalen, mosselen, zeevruchten en konijn

Paella met garnalen, mosselen, zeevruchten en konijn

aantal 6 | hoofdgerecht | | spaans |
Paella is zó lekker, zó zomers en zó makkelijk voor veel mensen te maken. Een ideaal veel-vrienden-gerecht. Het fijne aan paella is alle ingrediënten kunnen vervangen worden door iets gelijkwaardigs: konijn door kip, zeefruit door verse vis van de markt en voeg gerust doperwten of broccoli toe. Dus trommel je vrienden op en eet, lach en feest samen!
Tafel vol met mensen? Hier vind je de lekkerste paella's!
Totale tijd50 minutes

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 3 rode uien grof gesneden
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 2 tenen knoflook grof gesneden
  • 150 g serranoham dikke plakken, in luciferdunne repen
  • 300-350 g konijnenbouten in stukjes
  • ½ tl gerookt paprikapoeder (pimentón de la vera)
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 flinke pluk saffraan
  • ± 350 g paellarijst of arboriorijst
  • 1 blikje artisjokharten uitgelekt en gehalveerd
  • 250 g ongepelde rauwe garnalen
  • 200 g zeefruit met mosselen of alleen inktvisjes diepvries
  • 2 handenvol mosselen schoon, maar mét schelp, voor de garnering
  • grof zeezout of -flakes
  • 1 flinke handvol bladpeterselie grof gesneden

Instructies

  • Verhit de olie in een wijde en lage metalen pan. Voeg de uien en paprika toe en roerbak 5 min. Voeg op het laatst de knoflook toe.
  • Voeg dan de reepjes ham en het konijnenvlees toe. Bak alles al omscheppend tot het konijn goudbruin is. Voeg het paprikapoeder toe. Verwarm de bouillon met de saffraan in een andere pan tot het net kookt. Roer de rijst door de groenten in de pan en bak kort mee. Overgiet met de hete bouillon, roer alles even goed door en draai het vuur zacht. Laat de paella in ± 20 min. gaar worden.
  • Controleer intussen de mosselen. Gooi kapotte schelpen en schelpen die na een flinke tik niet sluiten weg.
  • Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de artisjokken, garnalen, zeefruit en de mosselen toe, dek af met wat aluminiumfolie en serveer de paella als de mosselen open zijn gegaan. Bestrooi met wat grof zeezout, peper uit de molen en de peterselie.

Voedingswaarde

calorieën: 505kcal
eiwit: 40g
vet: 15g
koolhydraten: 52g
auteur: delicious. magazine
Recepten Yvette van Boven Fotografie Eric van Lokven Styling Cyn Ferdinandus Bereiding Eke Mariën
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!