aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Orzo of riso is een pasta die op rijstkorreltjes lijkt. Orzo betekent in het Italiaans gerst, riso is rijst. Deze pasta soort leent zich ideaal voor risotto! Wij serveren hem met romanesco en huisgemaakte pesto van radijs.
Ingrediënten
- 250 g orzo of riso*
- 300 g romanescoroosjes
- 1 bos radijsjes schoongemaakt
- 1 teen knoflook
- 1 el pijnboompitten
- 6 el olijfolie extra vierge
- 3 el parmezaanse kaas
- 1 rode ui klein, in halve ringen
- 50 g zwarte olijven in ringetjes
- 175 g geitenkaas in stukjes
- 2 el oreganoblaadjes vers
Instructies
- Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook intussen de romanescoroosjes in 5-6 min. beetgaar.
- Snijd het radijsblad van de bos radijsjes. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
- Pureer voor de pesto het radijsblad met de knoflook, pijnboompitten en olijfolie. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met peper.
- Giet de orzo en de romanescoroosjes af. Spoel ze onder stromend water snel koud. Laat goed uitlekken.
- Schep de pesto door de orzo. Schep de romanesco, ui, olijven en geitenkaas erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper en schep op een schaal. Bestrooi met de oreganoblaadjes.
Voedingswaarde
* Een kleine pastasoort. Te koop bij mediterrane winkels, in de ruim gesorteerde supermarkten of online.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: orzo! 4 recepten omdat er (bijna) geen beter comfort food is