aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
|
vegetarisch
Minta & Mae starten 2022 met deze vegetarische open lasagne met prei en pecorino. Moeder en dochter koken iedere maand met seizoensgroenten en in de winterperiode is dat prei. Een gezonde maaltijd en lekker voor het hele gezin. Eetsmakelijk! Tip: gek op mozzarella? Voeg dan wat extra verse buffelmozzarella of burrata toe. Lekker in combinatie met pecorino of in plaats van. Meer vega recepten van Minta & Mae? Bekijk hier alle Minta & Mae recepten.
Voorbereiding15 minutesminutes
oven35 minutesminutes
Totale tijd50 minutesminutes
Ingrediënten
4grote preien
400mlgroentebouillon
12blaadjessalie(4 blaadjes fijngesneden en de rest heel)
rasp van 1biocitroen
25gboter
2elslagroom
250gverse lasagnebladen
100pecorinogrof geraspt
ook nodig: staafmixer
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd het groene deel van de prei, haal 1-2 van de buitenste bladeren eraf en snijd de prei in 3 stukken. Doe de prei in een ovenschaal, giet de bouillon erover en voeg 4 blaadjes salie, citroenrasp en boter toe. Bak de prei in 35-40 min. zacht, keer halverwege.
Bak intussen de rest van de salie krokant in een laagje olijfolie en laat op keukenpapier uitlekken. Neem de prei uit de oven en doe de helft van de prei in de hoge beker van de staafmixer. Pureer samen met de slagroom en voeg vocht uit de ovenschaal toe tot het de gewenste dikte heeft. Haal de rest van de prei een beetje uit elkaar.
Kook de lasagnebladen beetgaar in ± 4 min. Schep op 4 borden afwisselend lagen van de lasagnebladen, preipuree, prei en pecorino. Maak af met de krokante salie.