Op het vel gebakken heilbot met schorseneren

Op het vel gebakken heilbot met schorseneren

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | |
Pacifische heilbot is nu goed op smaak en verantwoord te vangen (mét MSC-keurmerk te koop, goedevis.nl). Het water is flink koud en bij lage temperaturen wordt het vlees van schaal- en schelpdieren juist vol van vlees en smaak, dus dat is ideaal eten nu. Helemaal met dit delicious. recept, waarin romige schorseneren en pittige waterkers met gebakken heilbot worden gecombineerd.
Kooktijd40 minutes
Totale tijd40 minutes

Ingrediënten

  • 1 kg schorseneren*
  • sap 1 citroen
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml melk
  • 4 stukken pacifische heilbotfilet** à 150 g met vel
  • 2 el olijfolie
  • 1 bos waterkers

Instructies

  • Spoel het zand van de schorseneren. Snijd de onder- en bovenkant eraf en schil ze met een dunschiller. Leg de schorseneren direct in een kom met water en citroensap om verkleuring tegen te gaan. Snijd de schorseneren in schuine plakjes van ± ½ cm dik.
  • Breng de room en melk aan de kook en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg de schorseneren toe, breng de room opnieuw aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de schorseneren met het deksel schuin op de pan in ± 15 min. beetgaar.
  • Dep de heilbot met keukenpapier droog. Maak met een scherp mes een paar inkepingen in het vel. Bestrooi de vis met zout en peper.
  • Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag, leg de vis op de velkant in de olie en bak deze kant op middelmatig vuur goudbruin. Draai de vis met een spatel om en bak de andere kant afhankelijk van de dikte van de vis nog enkele min.
  • Schep de schorseneren uit de room en verdeel ze over 4 warme borden, kook de room in tot gewenste dikte. Leg de vis naast de schorseneren en verdeel de waterkers over de borden. Schep de room over de schorseneren en serveer direct. Lekker met kruimige aardappels.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Kun je geen schorseneren krijgen, gebruik dan bijv. venkel of asperges.
** I.p.v. heilbot kun je evt. ook koolvis of skrei (winterkabeljauw) nemen.
Productie: Elle van Mol. Recepten: Yolanda van der Jagt. Bereiding: Jacqeuline Pietrowski. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Sandra Kessels
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!