aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
frans |
Verrijk je repertoire aan visrecepten met een Franse klassieker: dorade a l’antiboise.
kooktijd25 minuten minuten
totale tijd25 minuten minuten
ingrediënten
- 1-2 venkelknollen in plakken + wat venkelgroen voor de garnering
- olie voor het grillen
- 4 doradefilets* à 150 g met vel
antiboise
- 2 tomaten zaadlijsten verwijderd, in heel kleine blokjes (brunoise)
- 1-2 sjalotjes heel fijngesneden
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 1 el kappertjes kleingesneden
- 1 el gehakte kervel
- 1 el fijngesneden peterselie
- 2 el fijngesneden venkelknol
- extra vierge olijfolie
instructies
- Doe alle ingrediënten voor de antiboise in een kom met zoveel olijfolie dat alles net onder staat.
- Verhit een grillpan. Bestrijk de venkelplakken met olie, rooster ze aan beide kanten goudbruin en beetgaar en neem ze uit de pan.
- Snijd de velkant van de dorades een paar keer in, bestrooi de filets met zout en peper en bestrijk ze met een beetje olie. Rooster de filets, in 2 delen, 2-3 min. op de velkant, keer ze en bak nog 1-2 min. (afhankelijk van de dikte) tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Schep wat antiboise op de borden en een paar plakken gegrilde venkel, leg de doradefilets erop en garneer met een takje venkelgroen. Serveer bijv. met gratin dauphinois.
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Restaurant Pastis. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Laura Jongeneel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!