aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
vegetarisch
Janneke Philippi kookt maar wat graag met verse groenten. Die gaan perfect op een verse pizzabodem, samen met zachte buffelmozzarella, pijnboompitjes en nog meer kaas.
Oven8 minutesminutes
Totale tijd38 minutesminutes
Ingrediënten
2little gemkropjes
2elolijfolie+ extra
4pizzabodemsverse
140gtomatenpuree1 groot blik
1flinke handvoltuinbonendubbelgedopte
2bollen (à 125 g)buffelmozzarella
50golijvenzwarte, bijv. taggiasche olijven
50gmesclun
1teenknoflook
1elpijnboompitten
50mlolijfolie extra vierge
75goverjarige kaas
Instructies
Snijd een dun plakje van de onderkant van de little gem zodat de slakropjes heel blijven. Snijd de kropjes in partjes en bestrijk ze dun met de olijfolie. Verhit de grillpan goed heet voor en rooster ze zo’n 4 min. per kant, of tot ze mooie roosterstrepen hebben.
Verwarm intussen de oven voor op 240ºC. Bestrijk de pizzabodems met de tomatenpuree. Strooi de tuinbonen erover. Scheur de mozzarella grof en verdeel over de bodems. Bestrooi met de olijven en zout en peper naar smaak. bak de pizza’s in de voorverwarmde oven in 8 min. goudbruin en knapperig.
Pureer voor de pesto intussen de mesclun met de knoflook, de pijnboompitten en de olijfolie glad. Rasp 3 el van de kaas en meng met peper naar smaak door de pesto.
Leg de pizza’s op 4 borden. Maak ze af met de gegrilde sla en een flinke lepel pesto. Schaaf van de rest van de kaas mooie krullen boven de pizza’s.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotograaf: Serge Philippi