aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
aziatisch |
Varkensgehakt, pinda’s, soja, paksoi, kippenbouillon. Erover? Chili-olie & koriander, een feestje in een kom!
Ingrediënten
- 100 g pinda’s, met vlies
- 60 ml arachide-olie (4 el)
- 1,5 l kippenbouillon
- 1 el Chinese zwarte azijn chinkiang, Aziatische supermarkt
- 1 el sojasaus
- 500 g varkensgehakt
- 4 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 el gochujang
- 1 el kristalsuiker
- 4 stronkjes Shanghai paksoi evt. in de lengte gehalveerd
- 450 g gedroogde brede glasnoedels, bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking
- ½ bosje koriander
- crispy chili-olie pot, Aziatische supermarkt, voor erbij
Instructies
- Spoel de pinda’s af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een grote koekenpan op matig tot laag vuur. Bak de pinda’s hierin 4-5 min. onder af en toe omscheppen tot ze wat zachter worden. Schep ze met een schuimspaan op een bord. Bestrooi ze met zout.
- Breng de bouillon aan de kook in een middelgrote pan op hoog vuur. Draai het vuur halfhoog en voeg de azijn en sojasaus toe.
- Schenk alle olie op 1 el na uit de pan. Bak hierin het gehakt in 5-6 min. rul terwijl je het openbreekt met een houten lepel. Voeg de knoflook, gochujang en suiker toe en laat het gehakt al omscheppend in ± 2 min. karamelliseren.
- Breng intussen een grote steelpan met water aan de kook. Blancheer de paksoi hierin met 2 tegelijk ± 30 sec. Verdeel de noedels en paksoi over kommen. Voeg de hete bouillon en het gehakt toe. Bestrooi met koriander en pinda’s en serveer met de chili-olie.
Voedingswaarde
calorieën: 942kcal
eiwit: 41g
vet: 39g
koolhydraten: 106g
RECEPTEN: LUCY NUNES | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: EMMA KNOWLES.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Gek op de Indiase keuken, probeer dan zeker deze groentecurry met paratha