4stronkjes Shanghai paksoievt. in de lengte gehalveerd
450ggedroogde brede glasnoedels,bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking
½bosje koriander
crispy chili-oliepot, Aziatische supermarkt, voor erbij
Instructies
Spoel de pinda’s af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een grote koekenpan op matig tot laag vuur. Bak de pinda’s hierin 4-5 min. onder af en toe omscheppen tot ze wat zachter worden. Schep ze met een schuimspaan op een bord. Bestrooi ze met zout.
Breng de bouillon aan de kook in een middelgrote pan op hoog vuur. Draai het vuur halfhoog en voeg de azijn en sojasaus toe.
Schenk alle olie op 1 el na uit de pan. Bak hierin het gehakt in 5-6 min. rul terwijl je het openbreekt met een houten lepel. Voeg de knoflook, gochujang en suiker toe en laat het gehakt al omscheppend in ± 2 min. karamelliseren.
Breng intussen een grote steelpan met water aan de kook. Blancheer de paksoi hierin met 2 tegelijk ± 30 sec. Verdeel de noedels en paksoi over kommen. Voeg de hete bouillon en het gehakt toe. Bestrooi met koriander en pinda’s en serveer met de chili-olie.
Voedingswaarde
calorieën: 942kcal
eiwit: 41g
vet: 39g
koolhydraten: 106g
auteur: delicious.
RECEPTEN: LUCY NUNES | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: EMMA KNOWLES.