lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
aziatisch, japans |
lactosevrij
Zet vanavond deze pittige noedelsoep met shiitake op tafel. Dankzij het rundvlees heb je een heerlijk vullende maaltijd te pakken!
Kookgerei
- keukenthermometer
Ingrediënten
- 1,5 kg runderschenkel met been
- 3 el sesamolie
- 60 ml olijfolie, 4 el
- 1 ui, kleingesneden
- 2 tenen knoflook
- 3 stengels bleekselderij, fijngesneden
- 100 ml rijstwijn
- 2 steranijs
- 25 g gedroogde paddenstoelen
- 1 bosje bimi, grotere stronkjes in de lengte gehalveerd
- 100 g verse shiitakes
- 60 ml sojasaus, 4 el
- 300 g rijstnoedels, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
gember-bosuitjesolie
- 125 ml zonnebloemolie
- 3 el sesamolie
- 6 cm gemberwortel, in fijne reepjes
- 4 bosuitjes, in dunne ringetjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Leg de schenkels op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de sesamolie en rooster ze goudbruin in 20-30 min. Neem uit de oven.
- Verhit de zonnebloem- en sesamolie voor de gember-sjalottenolie in een steelpan op matig vuur tot 180°C op de keukenthermometer. Voeg de gember en bosuitjes toe, schep om, zet het vuur uit en laat trekken tot gebruik.
- Verhit intussen de olijfolie in een grote (soep)pan op matig vuur. Bak hierin de ui met de knoflook en bleekselderij 3-4 min. tot de ui glazig is. Voeg de rijstwijn toe en laat bijna helemaal inkoken. Voeg de geroosterde schenkels, steranijs en gedroogde paddenstoelen toe en overgiet met 3-4 l water. Breng aan de kook, schuim af en draai het vuur laag. Laat 1½-2 uur trekken.
- Neem de pan van het vuur en schep de schenkels op een bord. Pluk het vlees van de botten.
- Zeef de bouillon.Wat in de zeef achterblijft heb je niet meer nodig.
- Voeg de bimi, verse shiitakes, sojasaus en wat zout en peper toe. Laat 10 min. op laag vuur trekken.
- Schep de noedels in kommen en schenk de bouillon erover. Voeg de stukjes vlees toe en sprenkel er vlak voor serveren wat gember-bosuitjesolie over.
Voedingswaarde
calorieën: 772kcal
eiwit: 65g
vet: 28g
koolhydraten: 63g
Recept: MATT MORAN,
Fotografie: BEN DEARNLEY,
Styling: KIRSTEN JENKINS
Fotografie: BEN DEARNLEY,
Styling: KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: kikkererwtensoep met gegrilde kip & krokante knoflook