Mai Nguyễn heeft alle streekgerechten uit haar geboorteland gebundeld in de Bijbel van de Vietnamese keuken. Van bánh mi tot springrolls met garnalen en uiteraard: noedelsalade!
In de Bijbel van de Vietnamese keuken ontdek je hoe bijzonder de smaken van fris, zuur, zoet en hartig combineren met texturen als knapperig en chewy. Mai Nguyễn: ‘Ik hoop ook dat je ontdekt dat de Vietnamese keuken eigenlijk heel toegankelijk is, omdat er veel dezelfde ingrediënten worden gebruikt, steeds in andere combinaties.’

Vietnamese noedelsalade (Gỏi bún)
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
vietnamees |
Meng je vermicellinoedels met een tafelsalade en een Vietnamese dressing, dan krijg je een heerlijke noedelsalade. Dit is het recept. Deze salade is heerlijk op zichzelf en bij geroosterde gerechten zoals kip gestoofd met citroengras, of roergebakken biefstuk.
Ingrediënten
- 350 g rijstvermicelli
- 75 ml lente-ui-olie
- 150 à 200 ml traditionele vissaus dressing* of sojasausdressing, zie de Bijbel van de Vietnamese keuken
- 5 el ongezouten geroosterde pinda’s, grof gehakt
tafelsalade
- 8 takjes munt
- 50 g Thaise basilicum alleen de blaadjes, grof gesneden
- 50 g koriander
- 1 komkommer, in dunne plakjes of reepjes
- 300 g wortels/peen, in fijne reepjes
- 200 g taugé
- 1 à 2 kroppen botersla, lollo rosso of lollo verde, in losse bladeren
- 15 shiso- of perillabladeren, optioneel
- 50 g Vietnamese koriander rau răm, evt. te vervangen door koriander
Instructies
- Kook de rijstvermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
- Doe alle ingrediënten voor de tafelsalade in een kom. Meng in een andere ruime kom de gekookte noedels met de lente-ui-olie, vissausdressing of sojasausdressing en de tafelsalade. Meng alles goed door elkaar.
- Verdeel de salade over een serveerschaal en garneer met de pinda’s. Serveer direct.
Voedingswaarde
Recept: Mai Nguyễn, Fotografie: Sven Benjamins, Styling: Liz van Dijk.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Iets heel anders, maar net zo verrukkelijk: Volare’s ravioli met aubergine & scamorza