Meng je vermicellinoedels met een tafelsalade en een Vietnamese dressing, dan krijg je een heerlijke noedelsalade. Dit is het recept. Deze salade is heerlijk op zichzelf en bij geroosterde gerechten zoals kip gestoofd met citroengras, of roergebakken biefstuk.
Ingrediënten
350grijstvermicelli
75mllente-ui-olie
150à 200 ml traditionele vissaus dressing* of sojasausdressing,zie de Bijbel van de Vietnamese keuken
5elongezouten geroosterde pinda’s,grof gehakt
tafelsalade
8takjes munt
50gThaise basilicumalleen de blaadjes, grof gesneden
50gkoriander
1komkommer,in dunne plakjes of reepjes
300gwortels/peen,in fijne reepjes
200gtaugé
1à 2 kroppen botersla,lollo rosso of lollo verde, in losse bladeren
15shiso- of perillabladeren,optioneel
50gVietnamese korianderrau răm, evt. te vervangen door koriander
Instructies
Kook de rijstvermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Doe alle ingrediënten voor de tafelsalade in een kom. Meng in een andere ruime kom de gekookte noedels met de lente-ui-olie, vissausdressing of sojasausdressing en de tafelsalade. Meng alles goed door elkaar.
Verdeel de salade over een serveerschaal en garneer met de pinda’s. Serveer direct.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recept: Mai Nguyễn, Fotografie: Sven Benjamins, Styling: Liz van Dijk.