glutenvrij, lactosevrij
aantal |
bijgerecht, hoofdgerecht |
|
thais |
glutenvrij, lactosevrij
Verfrissend is deze koude noedelsalade zeker! Een stralend gerecht bomvol verse kruiden, een chili-limoendressing en verse mango voor de zoetzure balans. Maak 'm vegan door de gamba’s te vervangen door plakjes tempé en de vissaus door sojasaus. Marineer de tempé 30 min. met 1 el chili-limoendressing en bak daarna krokant in een koekenpan.Zin in nog meer noedels? Ga voor een van deze recepten!
Ingrediënten
- 250 g vermicellinoedels, bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking
- 200 g haricots verts geblancheerd, in de lengte gehalveerd
- 4 sjalotten, in dunne ringen
- 2 kleine komkommers, in dunne schijfjes
- 2 chilipepers zonder zaadjes, in dunne ringetjes
- 3 bosuien, in ringetjes
- 75 g cashewnoten, geroosterd en grof gehakt + extra voor erover
- 1 kleine groene onrijpe mango of papaja (± 370 g), geschild, in lucifertjes gesneden
- 3 el verse koriander
- 3 el verse munt
- 3 el Thaise basilicum
- 24 grote gekookte garnalen gepeld, zonder darmdraad, in stukjes gesneden
chili-limoendressing
- 150 g chilipasta in olie, Aziatische supermarkt of srirachasaus
- 100 ml limoensap
- 15 g verse gemberwortel, geraspt
- 3 el vissaus
- 2 el sesamolie
Instructies
- Mix alle ingrediënten voor de dressing met 4 el water in de blender.
- Schep de noedels om met de helft van de dressing. Voeg de haricots verts, sjalotten, komkommer, chilipepers, bosuitjes, cashewnoten, mango, kruiden, garnalen en wat zout en peper toe. Schep op een grote schaal, strooi er nog wat cashewnoten over en besprenkel met de rest van de dressing.
Voedingswaarde
calorieën: 472kcal
eiwit: 15g
vet: 14g
koolhydraten: 66g
RECEPTEN: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: KIRSTEN JENKIN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: deze noedelsalade met eend