aantal |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
weekend |
italiaans |
Voor deze no-cook lasagne heb je maar 1 pan nodig. Lekker makkelijk! Receptenschrijver Janneke Philippi bedacht het recept: ‘Dit is mijn ideale lasagne, ontstaan op een luie zondagmiddag. Zonder gebruik van potten en pannen schuif je ‘m in nog geen kwartier tijd in de oven. Hoe fijn is dat? De parmaham zorgt voor een hartige smaak, de tomaatjes geven wat zoets en de drie kazen maken de lasagne superromig. Een familiefavoriet!
Ingrediënten
- 1 blik (400 g) kerstomaatjes op sap, pomodorini
- 250 gram mascarpone
- 250 gram lasagne vers
- 100 gram parmaham
- 150 gram gorgonzola in plakken
- 1 bol mozzarella 125 gram, in plakken
- handvol basilicumblaadjes
- Ook nodig: ovenschaal inhoud 1 liter, ingevet
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Laat het blik kerstomaatjes uitlekken en vang het sap op. Meng het tomatensap met de mascarpone tot een gladde saus. Voeg peper en een beetje zout toe (de ham en kaas bevatten al zout).
- No-cook lasagne - voorbereidingSchep een beetje tomatensaus in de ovenschaal. Maak hierop lagen van achtereenvolgens het lasagnedeeg, de ham, de gorgonzola, de kerstomaatjes en een paar lepels saus. Eindig met een laag saus. Leg de mozzarella erop en bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de lasagne uit de oven met een handje basilicumblaadjes.
Voedingswaarde
Vega-tip: vervang de parmaham door gegrilde groenten (courgette, aubergine, ui, pompoen of paprika).
Receptuur, styling & fotografie: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!