Voorkeur: glutenvrij, lactosevrij, vegan
aantal 12 | nagerecht, zoet | | | glutenvrij, lactosevrij, vegan
To die for: notige brownies met een laagje zijdezachte ganache. Direct genieten, want er komt geen oven aan te pas! Fijne bijkomstigheid: deze brownie is vegan én glutenvrij.
Kookgerei
- ook nodig: bakvorm van 18×18 cm, ingevet + keukenmachine
Ingrediënten
- 350 g medjooldadels, zonder pit
- 125 g pecannoten
- 100 g amandelmeel
- 75 g cacaopoeder, gezeefd
- 1 tl vanille-extract
- 40 ml sterke espresso, afgekoeld
- 20 ml ahornsiroop
- 240 g walnoothelften
mokka-ganache
- 35 g cacaopoeder
- 80 ml ahornsiroop
- 60 ml kokosolie, gesmolten
- 20 ml sterke espresso, afgekoeld
Instructies
- Doe de dadels, de pecannoten, het amandelmeel, het cacaopoeder, de vanille, espresso, ahornsiroop en 120 g van de walnoten in de keukenmachine en mix tot een samenhangend mengsel. Schep in een grote kom.
- Schep de resterende 120 g walnoten erdoor. Schep het mengsel in de bakvorm en druk stevig egaal aan. Laat in ± 2 uur opstijven in de koelkast.
- Doe alle ingrediënten voor de ganache in een kom en roer glad. Bestrijk de koude brownie gelijkmatig met de ganache en laat nog 30 min. opstijven in de koelkast. Snijd in langwerpige brownies en serveer.
Voedingswaarde
- calorieën: 454 kcal
- eiwit: 9 g
- vet: 33 g
- koolhydraten: 28 g
RECEPTEN, BEREIDING: GEORGIE ESDAILE, HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS, NIGEL LOUGH | STYLING KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: taart zonder oven, de lekkerste no-bake recepten