Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met de European Mushrooms.EU
Ontdek Europese paddenstoelen! Lekker, duurzaam en gezond én Europese paddenstoelen bieden een bron aan voedingsstoffen. Proef deze ware smaakmakers rauw, gekookt of gebakken, ze passen vrijwel overal bij.
Recept: nigiri met paddenstoelen
lactosevrij
aantal 4 |
voorgerecht |
feestdagen, feestelijk, kerst, weekend |
japans |
lactosevrij
TIP Bestrijk de rijstblokjes voordat je ze belegd met wat wasabi voor extra pit.
kooktijd50 minutes minutes
marineren10 minutes minutes
totale tijd1 hour hour
ingrediënten
- 250 g sushirijst
- 7 el rijstazijn
- 3 kleine witte champignons, in flinterdunne plakjes
- 50 g wortel julienne
- 1 el sesamolie
- 2 el neutrale olie
- 4 shiitake, zonder steeltjes, bovenkant ingekerfd (zie foto)
- 4 oesterzwammen
- 2 el sojasaus + extra om erbij te serveren
- ½ norivel, in 8 lange repen wit en zwart sesamzaad, voor erover
- 50 g gerookte zalm, in plakjes van 6×2 cm
- ½ avocado, vruchtvlees in dunne plakjes wasabi en ingelegde gember, om erbij te serveren
instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat 15 min. met deksel op de pan staan. Los 1 tl zout op in 4 el rijstazijn. Schep in een ondiepe schaal de rijst om met het azijnmengsel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Schep intussen de champignonplakjes om met 2 el rijstazijn en de wortel met 1 el rijstazijn, de sesamolie en wat zout. Laat beide 10 min. marineren. Verhit de olie in een koekenpan en bak de shiitake en oesterzwammen in 5 min. aan beide kanten goudbruin. Blus af met de sojasaus en breng op smaak met peper.
- Vorm met natte handen 12 blokjes van 1½x4 cm van de sushirijst. Beleg 4 blokjes met wortel en een oesterzwam, omwikkel met een reepje nori en bestrooi met sesamzaadjes. Beleg 4 blokjes met gerookte zalm en leg de plakjes gemarineerde champignon er dakpansgewijs op. Omwikkel met een reepje nori. Beleg de laatste blokjes met de reepjes avocado en een shiitake. Serveer de nigiri met extra sojasaus, wasabi en ingelegde gember.
calorieën: 416kcal
|
eiwit: 10g
|
vet: 14g
|
koolhydraten: 60g
auteur: delicious.
RECEPT HESTER DE GOEDE FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING, FOODSTYLING CLAUDIA DAMEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Gefinancierd door de Europese Unie. De hier geuite ideeën en meningen komen echter uitsluitend voor rekening van de auteur(s) en geven niet noodzakelijkerwijs de ideeën of meningen van de Europese Unie of het Europees Uitvoerend Agentschap onderzoek (REA) weer. Noch de Europese Unie, noch de steunverlenende autoriteit kan ervoor aansprakelijk worden gesteld.