Eet goed comfortfood & vier het seizoen! Deze niçoise traybake met sardientjes valt helemaal in deze categorie. Meer van dit soort recepten vind je in het extra lekkere september-nummer van delicious. Waar wacht je nog op? Haal ‘m in huis!
Niçoise traybake met sardientjes
Voorkeur: glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | frans, internationaal | glutenvrij, lactosevrij
Easy! Alles op een bakplaat en hop in de oven. De sardientjes leg je er last minute op.
Ingrediënten
- 800 g nieuwe aardappels, in partjes
- 10 el extra vergine olijfolie
- 400 g snijbonen, zonder steelaanzet, gehalveerd
- 500 g romatomaatjes, aan de tak, takjes in 4 stukken geknipt
- 4 eieren
- 1 el mosterd
- 1 el honing
- 3 el wittewijnazijn
- 1 bosje platte peterselie, fijngesneden
- 2 blikjes sardines op olie, zonder graat, fileetjes losgehaald
- 75 g Taggiasche olijven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 230°C. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat de aardappels om met 2 el olijfolie en rooster in ± 25 min. goudbruin en gaar in de oven. Schep de snijbonen om met 2 el olijfolie, peper en zout en voeg de laatste 10 min. van de baktijd samen met de tomaten toe aan de aardappels.
- Kook intussen de eieren in ± 6 min. halfhard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel en halveer ze.
- Klop een dressing van de mosterd, honing, wittewijnazijn en 6 el olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en meng de helft van de peterselie erdoor.
- Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de sardines, eieren en olijven erover. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de rest van de peterselie.
Voedingswaarde
- calorieën: 658 kcal
- eiwit: 23 g
- vet: 41 g
- koolhydraten: 46 g
RECEPTEN HESTER DE GOEDE FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX STYLING, FOODSTYLING LES FILLES ROUGES
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: traybakes: snel, slim & vol smaak – dit zijn onze 15 favorieten van de bakplaat