nasi met kipsaté en snelle komkommeratjar

nasi met kipsaté en snelle komkommeratjar

Veel smaak op tafel? Deze nasi met kipsaté en snelle komkommeratjar is snel, simpel én vooral heel lekker. Precies wat je wil op doordeweekse avonden (of als je het ons zou vragen: elke avond van de week).

Zoek je meer inspiratie? 19x de lekkerste Indonesische & Indische recepten

Nasi met kipsaté en snelle komkommeratjar

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | indonesisch |
Deze saté staat zo op tafel. We kunnen eigenlijk allemaal argumenten bedenken om 'm op te nemen in je vaste repertoire.
Kooktijd8 minutes

Ingrediënten

  • 350 g rijst
  • 1 komkommer
  • 500 g kipfilet
  • 5 tl kerriepoeder
  • 4 sjalotten
  • 1 stronk paksoy
  • 100 g 100% pindakaas
  • 4 el mango-azijn

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in blokjes en meng met 1 el olie en 2 tl kerriepoeder.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes, bijvoorbeeld met een kaasschaaf of mandoline. Meg de komkommer met 3 el azijn en voeg peper en zout naar smaak toe. Schep af en toe om.
  • Snipper de sjalotten heel fijn. Verhit 2 el olie in een wok of hapjespan en fruit de helft van de sjalotten met de rest van het kerriepoeder een paar minuten. Was tussendoor de paksoy en snijd in stukken van een paar centimeter. Bak een paar minuten mee met de sjalot en zet apart.
  • Verhit 1 el olie in een steelpan en bak de rest van de sjalotten een paar minuten. Het is lekker als ze mooi bruin worden. Draai het vuur laag en blus af met 1 el azijn en 100 ml water. Meng met de pindakaas en laat op heel laag vuur warm worden.
  • Rijg de stukjes kip aan satéprikkers. Verhit een grillpan of een pan met dikke bodem en gril/rooster de kip op hoog vuur in 5 minuten gaar. Keer af en toe.
  • Meng de rijst met de paksoy. Verdeel over de borden, leg er kip en komkommer bij. Serveer naar smaak met de pindasaus.

Voedingswaarde

calorieën: 790kcal
eiwit: 44g
vet: 31g
koolhydraten: 81g
auteur: delicious.
RECEPT: LARS HAMER | FOTOGRAFIE: JEROEN VAN DER SPEK | STYLING: ANNEMIEKE PAARLBERG | BEREIDING: VANJA VAN DER LEEDEN, JACQUELINE PIETROWSKI EN BART STUART
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!